Valsts obligāciju ietekme uz ekonomiku - Svētiņš, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba tēma ir „Valsts obligāciju ietekme uz ekonomikas stabilitāti”. Darba mērķis: ir izanalizēt ASV un Lielbritāniju valstu obligāciju izmantošanas ietekmi pēc krīzes laika posmā no 2008. līdz 2013. gadam un izvērtēt valsts obligāciju ietekmi uz ekonomiku. Maģistra darba empīriskajā daļā tiek atspoguļots darba autora pētījums un situācijas izvērtējums, par obligāciju izmantošanu fiskālo un monetāro mērķu sasniegšanai, detalizētāku analīzi izvēršot, apskatot ASV valdības obligāciju ietekmējošos rādītājus laika posmā no 2008. līdz 2013. gadam, kas ietver uz sekundāro pētījumu metodes balstīto - dokumentu, zinātnisko tekstu un statistikas avotu analīzi. Uz primārās pētījuma metodes balstīto lineārās regresijas funkcijas pielietojumu, izmantojot autora veidotos aprēķinus, analizējot ASV un Lielbritānijas valstu obligāciju ietekmes izvērtēšanu pēc finanšu krīzes periodā.

The theme of the Master`s Thesis is “Government Bond Effect on the Stability of the Economics”. The Thesis aims to study the impact of the use of government bonds of the USA and the UK after the financial crisis of the period from 2008-2013, as well as to evaluate the impact of the government bonds on economics.The author presents conclusions and recommendations of the use and the impact of the government bonds based on the content analysis of current documents and sources of statistics, as well as the application of the linear regression function.
Government Bond Effect on the Stability of the Economics
Keywords: Vadībzinātne