Privāto investīciju tirgus attīstība Latvijā - Fridmane, Bella (Latvijas Universitāte, 2007)
Maģistra darba mērķis ir vērsts uz privāto investīciju attīstību Latvijā. Maģistra darba analīzes pamatā ir privātie investīciju attīstības faktori un privātās investēšanas tendences Latvijas komercbankās. Maģistra darba mērķis ir novērtēt pētījumu rezultātus, atklāt pozitīvus un negatīvus faktorus, kā arī izstrādāt priekšlikumus bankai mārketinga politikas pilnveidošanai un modernu privāto investīciju apjomu palielināšanai. Darbs sastāv no trīs daļām, kuras tiek veltītas esošās situācijas raksturošanai par investīciju vidi Latvijā, laika posmā no 2002.-2007. gadam. Ir veikta privāto investīciju veidu analīze un izvērtēšana. Analīze tiek veikta pēc SEB Unibankas datiem. Maģistra darba izstrādes gaitā veiktajos pētījumos autors pārliecinājās, ka vājākā vieta investīciju piesaistē un vadībā ir nepieciešamās informācijas trūkums, privāto investoru finanšu pieredzes trūkums, un autore ieviesa priekšlikumus esošās situācijas uzlabošanai.

Masters work purpose is aimed at development of private investments in Latvia. Masters work basics are private investment development factors and tendencies in commercials banks of Latvia. Masters work purpose is to assess research results, detect positive and negative factors, to develop proposals on improving marketing policies and increase of modern private investments in Latvia. Work consists of three parts, which are devoted to characterising current environment in private investments in Latvia from year 2002-2007. Analysis and assessment of private investments has been done. Analysis has been done on basics data from “SEB Latvijas Unibanka”. In conducted researches during masters work development process, author found out, that weakest place in attracting private investments is lack of necessary information and low level of financial experience in private investors. At the end of Masters work, author has developed proposals on current situation improvements.
Private investments in Latvia
Keywords: Ekonomika