Mūsdienu krievu mītaromāns: žanra un tēla poētika. - Guseva, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2023)
Darbs veltits žanra un tēla poētikas pētniecībai Andreja Rubanova romanā “Finists –dzidrais piekūns” un Annas Starobinicas romanos “Patvērums 3/9” un “Lapsu Brasls”. Darbs sastāv no trim daļām. Pirmajā daļā tiek veidota teorētiska bāze, aktuala dotam maģistra darbam. Otrajā daļā tiek analīzetas naracijas metodes un to ietekme teksta laika un tēlpas organizacijai romanos Andreja Rubanova “Finists –dzidrais piekūns” un Annas Starobinicas “Patvērums 3/9”. Trešajā daļā tiek pieversta uzmanība tēlu sistemai Annas Starobinicas romanā “Lapsu Brasls”. Sīs pētījums var ieinteresēt pētniekus, kas nodarbojas ar žanra un tēla problemātikas jautājumiem, kā arī ar Andreja Rubanova vai Annas Starobinicas daiļradi.

The master's paper is devoted to the study of the poetics of genre and characters in Andrei Rubanov's novel “Finist - The Bright Falcon” and Anna Sarobinets “Refuge 3/9” and “Foxes ford”. The master's paper is divided into three chapters. In the first chapter developed the theoretical background that is relevant to the theme of the master's paper. Second chapter offers the analysis of the narrative organization influence to the chronotope in Andrei Rubanov's novel “Finist - The Bright Falcon” and Anna Sarobinets novel “Refuge 3/9”. The third chapter offers the analysis of characters’ system in Anna Sarobinets novel “Foxes ford”. The study may be of interest to researchers who explore the issues of genre and character in a literary work, as well as to those, who appreciate Andrei Rubanov's or Anna Starobinets works.
Modern Russian Myth-Novel: The Poetics of the Genre and Character.
Keywords: Valodniecība un literatūrzinātne; роман-миф; жанр; миф; система персонажей; хронотоп