Bagātīgo interneta lietojumprogrammu izstrādes platformu salīdzinājums - Degiļeviča, Karīna (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbā ir aprakstītas populārākas bagātīgo interneta lietojumprogrammu tehnoloģijas, tādas kā Ajax, JavaFX, Silverlight, Adobe Flex un HTML5. Autore detalizētāk apskatīja Adobe Flex un JavaFX tehnoloģijas, to iespējas un izstrādes ietvarus. Balstoties uz iegūto informāciju, autore izveidoja praktisko darbu, kur, izmantojot Adobe Flex un JavaFX platformas, realizētas divas tīmekļa lietojumprogrammatūras. Maģistrā darba ietvaros ir aprakstītas tehnoloģiju priekšrocības un trūkumi, ka arī veikta salīdzinoša analīze.

Rich Internet Application technologies are described in this Master thesis, which are the following: Ajax, JavaFX, Silverlight, Adobe Flex and HTML5. Adobe Flex and JavaFX technologies, their capabilities and frameworks were under detailed consideration in this work. Proceed from the received information the author has elaborated the practical work, within the limits of which, two web applications, were originated using Adobe Flex and JavaFX platforms. In the mentioned below research, advantages and disadvantages of the technologies have been considered thoroughly and successful comparative analysis was fulfilled as well.
Rich Internet Application development platform comparison
Keywords: Datorzinātne