Nekustāmā īpašuma tirgus attīstības novērtējums Latvijā. - Voiceha, Estere (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir ‘’Nekustamā īpašuma tirgus attīstības novērtējums Latvijā’’. Šis tirgus ir būtiski atkarīgs no dažādiem mainīgajiem faktoriem, un daļa no faktoriem nav ietekmējama. Pēdējo gadu laikā nekustamā īpašuma tirgus ir manāmi mainījies, kā arī cilvēku viedoklis par savu īpašumu ir ņēmis pozitīvu virsroku. Nekustamā īpašuma tirgus ir izveidojis būtisku ietekmi uz vispārējo valsts ekonomiku kopumā. Bakalaura darba mērķis ir, novērtēt nekustāmā īpašuma tirgus attīstības tendences un ietekmējošos faktorus un sniegt priekšlikumus nekustāmā īpašuma tirgus situācijas stabilizēšanai. Darba struktūra ir veidota no trīs nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, iekļaujot izmantoto literatūras sarakstu un pielikumus. Bakalaura darbs sastāv no 64 lapaspusēm, pētījuma veikšanai tika izmantoti 49 avoti. Bakalaura darba atslēgvārdi: Nekustamais īpašums, tirgus, īpašuma veidi, faktori.

The topic of the bachelor thesis is ''Real Estate Market Development Assessment in Latvia''. This market is highly dependent on various variables, some of which are beyond our control. In recent years, the real estate market has changed noticeably and people's opinion of their property has taken a positive turn. The real estate market has created a significant impact on the overall national economy. The aim of the bachelor thesis is to assess the trends and influencing factors of the real estate market and to make proposals to stabilise the situation of the real estate market. The thesis is structured into three chapters, conclusions and proposals, including a list of references and annexes. The bachelor thesis consists of 64 pages, 49 sources were used for the research. Keywords: real estate, market, types of property, factors.
Real estate market development assessment in Latvia.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Nekustamais īpašums; tirgus; īpašuma veidi; faktori