2014. gada euro ieviešana Latvijā, plusi un mīnusi - Matvejeva, Veronika (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba tēma „2014.gada euro ieviešana Latvijā, plusi un mīnusi” ir aktuāla. Starptautiskā integrācija ir viens no būtiskākiem ekonomikas attīstību veicinošiem faktoriem mūsu gadsimtā. Latvijā starptautiskie integrācijas procesi saņēma spēcīgu attīstības impulsu līdz ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā. Pētījuma aktualitāti pastiprina euro ieviešanas nepieciešamība, kas Latviju sagaida jau 2014.gada 1.janvārī, līdz ar to jānoskaidro, kādi būs valūtas maiņas plusi un mīnusi gan valstij, gan katram iedzīvotājam atsevišķi. Diplomdarba mērķis ir novērtēt euro ieviešanas plusus un mīnusus, kas sagaidāmi līdz ar jaunās valūtas ieviešanu. Darba rezultātā autore secina, ka jaunās valūtas ieviešana valstij kopumā nesīs vairāk pozitīvu pārmaiņu, ja tām laicīgi gatavoties un mērķtiecīgi tiekties. Diplomdarba apjoms ir 89 lappuses, ieskaitot 4 tabulas, 26 attēlus, pievienoti 2 pielikumi; autore izmantojusi 66 informācijas avotu. Atslēgvārdi: Eiropas Savienība, Māstrihtas kritēriji, euro, Latvija.

The subject of the diploma work “Pros and cons of euro implementation in Latvia” is relevant topic. International integration is one of the most important factors contributing to the economic development of our century. Latvian international integration processes received a strong impulse when Latvia joined European Union. The importance of the research strengthens the fact of necessity for adoption of the euro which is expected in Latvia in January 1, 2014. Hereby, it is important to identify pros and cons of currency change for country and every resident. Diploma thesis is to evaluate the introduction of the euro pros and cons that are expected with the new currency. As the result of the work, the author concludes that the introduction of a new currency for the country as a whole will bring more positive changes, in case if country will prepare timely and will strive for it. Diploma consists of 89 pages, including 4 tables and 26 pictures, 2 appendix, the author used 66 sources of information. Keywords: European Union, Maastricht criteria, euro, Latvia
Pros and Cons of Euro Implementation in Latvia
Keywords: Ekonomika