Krievijas lēmums iesaistīties Sīrijas konfliktā: konstruktīvisma pieeja - Eihe, Gunda (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir “Krievijas lēmums iesaistīties Sīrijas konfliktā: konstruktīvisma pieeja”. Kā pētījuma problēma darbā skatīti Krievijas motīvi iesaistīties Sīrijas konfliktā, bet mērķis ir noskaidrot, kā pieeja skaidro Krievijas iemeslus iesaistīties konfliktā. Darbam tika izvirzīti arī sekojoši uzdevumi: konstruktīvisma pieejas un identitāšu aplūkošana, Krievijas ārpolitikas diskursa analīze, Sīrijas konflikta aplūkošana, konstruktīvisma pieejas piemērošana Krievijas lēmuma izskaidrošanai. Darba teorētiskā bāze balstās konstruktīvisma pieejā, kā arī darbā tiek izmantotas kvalitatīvās metodes – diskursa analīze un gadījuma izpēte. Darba rezultāti liecina par to, ka Krievija ar intervenci centās pierādīt savas lomu identitātes, kā lielvarai, suverenitātes koncepta aizstāvei un sadarbības partnerei.

The theme of Bachelor’s thesis is “Russia’s decision to intervene in Syrian conflict: constructivism approach”. The problem of this study deals with Russia’s motives to intervene in this conflictt, but the aim of thesis is to find out how does the constructivism approach explain the reasons why did Russia intervene in Syria. Theses has following tasks: to look at constructivism approach and identities, discourse analysis of Russian foreign policy, to look at Syrian conflict and to adopt constructivism approach to this case. The theoretical base is based on constructivism approach, and in this thesis there are used qualitative research methods – discourse analysis and case study. The results show that Russia tried to prove its’ role identities as great power, defender of the concept of sovereignty and cooperation partner.
Russia's decision to intervene in Syrian conflict: constructivism approach
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); Krievijas intervence; Sīrijas konflikts; konstruktīvisms; identitātes