Būvniecības uzņēmumu attīstības iespējas Latvijā. - Birkvalds, Zigmārs (Latvijas Universitāte, 2018)
Lielāko būvniecības uzņēmumu darbībā Latvijā laikā no 2015. gada līdz 2017. gadam vērojamas atšķirīgas tendences, kas saistītas ar būvniecības nozares attīstību. Maģistra darba mērķis – pamatojoties uz lielāko būvniecības uzņēmumu analīzi Latvijā, izstrādāt priekšlikumu būvniecības uzņēmumu attīstības iespējām Latvijā. Pētījuma uzdevumi: 1.Analizēto uzņēmuma darbības iespēju noteikšanas teorētiskos aspektus. 2.Raksturot būvniecības nozares attīstības tendences Latvijā laika posmā no 2012. gada līdz 2017. gadam. 3.Identificēt būvniecības uzņēmumu attīstības iespējas Latvijā. Pētījuma rezultātā secināts, ka būvniecības uzņēmumiem, lai attīstītu darbību Latvijā ir jāpielieto to iekšējā vidē pastāvošās stiprās puses, lai izmantotu ārējās vides radītās iespējas. Atslēgvārdi: iekšējā vide, ārējā vide, būvniecība, SVID matrica.

The activities of the largest construction companies in Latvia during the period from 2015 to 2017 show different trends related to the development of the construction industry. The aim of the master thesis – based on the analysis of major construction companies in Latvia, to develop a proposal for the development possibilities of construction companies in Latvia. Tasks: 1.Theoretical aspects of the analysis of the company's operational capabilities. 2.Describe the development trends in the construction industry in Latvia during the period from 2012 to 2017. 3.Identify the development opportunities of construction companies in Latvia. As a result of the study, it is concluded that construction companies in order to develop their activities in Latvia have to apply the strengths of their internal environment in order to use the opportunities created by the external environment. Keywords: internal environment, external environment, construction, SWOT matrix.
Development opportunities of the construction companies in Latvia.
Keywords: Vadībzinātne; iekšējā vide; ārējā vide; būvniecība; SVID matrica