Sabiedrības ar ierobežotu atbildību kapitāla daļu atsavināšanas tiesiskais regulējums - Skazbārde, Elīna (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darba ietvaros autore apskata kapitāla daļu atsavināšanas tiesisko regulējumu, uzmanību akcentējot atsavināšanas veidiem un to īpatnībām, atsavināšanas darījuma formas nozīmei un tās ietekmei uz kapitāla daļu drošu apriti, ka arī apskata kapitāla daļu atsavināšanas liettiesiskus aspektus. Darbā ir piedāvāti iespējami risinājumi kapitāla daļu atsavināšanas regulējuma trūkumu novēršanai, ņemot vērā kapitāla daļu atsavināšanas tiesisko regulējumu ārvalstīs.

This thesis features a review of different ways how disposing shares may be initiated, their specifics and forms. The work goes on to describe how disposing shares affects safe transition of capital. It is further analyzed how disposing shares should be treated from perspective of property rights. Finally the author summarizes legal aspects of disposing shares of limited liability companies, identifies opened issues, and provides possible solutions based on experience and practices implemented in other countries.
Legal Adjusting of Disposing Limited Liability Company Shares
Keywords: Juridiskā zinātne