Varbūtību teorijas praktiskie uzdevumi vidusskolai trīs līmeņos - Levicka, Anna (Latvijas Universitāte, 2019)
Maģistra darbs satur 3 nodaļas un 1 pielikumu, kurās ir gan teorētiskais materiāls varbūtību teorijā un statistikā vidusskolai, gan uzdevumu daļa. Praktiskais materiāls ir izveidots trīs sarežģītības līmeņos Microsoft Power Point veidnē. Tiek pētītas mācību standarta topošas izmaiņas, tajā skaitā, kādēļ ir svarīgi sadalīt praktiskus uzdevumus matemātikā trīs grūtības pakāpēs. Praktiskā daļa ir izstrādāta radošā, skolēnam saprotamā veidā, ir sagatavoti nestandarta uzdevumi, saistoši ar citām nozarēm kā bioloģijā, ķīmijā un fizikā, kas ļauj skolēnam sajust tiešo saikni starp matemātiku un reālo dzīvi. Dažos uzdevumos tika izveidoti ieteikumi risināšanai. Mācību pieeja atbilst jaunā mācību satura prasībām.

The work consists of 3 chapters and 1 annex, which contains both theoretical material of probability theory and statistics for secondary school and practical part. Tasks in three levels of complexity are created in the Microsoft Power Point template. Expecting changes in the standard of teaching have been analyzed in the work i. e. why it is important to divide practical tasks in mathematics into three levels of complexity. The practical part is designed in a creative and understandable way to the student. Non-standard tasks are prepared in binding with other fields such as biology, chemistry and physics that allow students to feel the direct link between mathematics and real life. For some tasks recommendations for solving have been prepared. The learning approach meets the requirements of the new training content.
Practical problems of probability theory in three levels for secondary school
Keywords: Matemātika; varbūtība; standarts; līmenis; prezentācija