Izmaksu sistēmas integrācija Openstack mākoņu sistēmā - Andruškeviča, Eleonora (Latvijas Universitāte, 2015)
Izmaksu sistēma ir programma priekš OpenStack atvērta pirmkoda mākoņu sistēmai, kas ir uzrakstīta ar Python programmēšanās valodas palīdzību. Programmas izstrādes nolūks ir paplašināt OpenStack platformu ar precīzu izmaksu radītājiem. Sistēma ir domāta tikai OpenStack lietotājiem. Izmaksu programma dod iespēju lietotājam zināt, cik viņām būtu jāmaksā par patērētiem resursiem konkrētajos periodos, ja OpenStack būtu par maksu. Rezultātā tika iegūta programma, kas dabū virtuālu mašīnu strādāšanas laiku no OpenStack datu bāzes, aprēķina strādāšanas maksu katrām projektam un katrām lietotājam, kas ir izveidoti testēta OpenStack'ā.

Expenditure system is a program for OpenStack open cloud system, which is written with the Python programming language help. Program development is intended to expand the OpenStack platform with an accurate cost producers. The system is intended solely for OpenStack users. Expenditure program enables users to know how they would pay for the resources consumed in a period, if OpenStack is a fee. The result is a program that gets a virtual machine of working time from OpenStack database, calculation of working cost of each project and each user that is created in tested OpenStack.
Expenditure system's integration in Openstack open cloud system
Keywords: Datorzinātne; OpenStack; sistēmas lietotājs; resursi; izmaksas