Psihoemocionālie darba vides riska faktori un to mazināšanas iespējas PII "Kamenīte" darbiniekiem - Kalneniece, Līga (Latvijas Universitāte, 2020)
Kvalifikācijas darba autore: Līga Kalneniece Kvalifikācijas darba vadītāja: Mg.Sc. Kristīne Andža Kvalifikācijas darba tēma: “Psihoemocionālie darba vides riska faktori un to mazināšanas iespējas PII “Kamenīte” darbiniekiem”. Kvalifikācijas darba mērķis: Pētīt psihoemocionālo risku ietekmi darbiniekiem, šo risku mazināšana. Darbinieku anketēšana, secinājumi, priekšlikumu sniegšana risku mazināšanai. Kvalifikācijas darba teorētiskā daļa: Psihoemocionālie riski, risku ietekme, to mazināšana (preventīvie pasākumi). Veikt secinājumus, sniegt priekšlikumus. Kvalifikācijas darba analītiskā daļa: Vispārīgi apstāvoši darba vides riski pirmskolās, iespējamās arodslimības. Darba vides risku novērtēšana darbiniekiem. Kvalifikācijas darba praktiskā daļa: Anketu apkopošana, rezultātu analīze par psihoemocionālajiem riskiem Priekšlikumi: Ietikumi, kā mazināt vai novērst psihoemocionālo risku ietekmi uz darbinieku veselību. Kvalifikācijas darba apjoms: Darbs sastāv no 42 lapām, no 1 attēla, no 5 tabulām, no 1 pielikuma un 26 literatūras avotiem. Kvalifikācijas darbs rakstīt latviešu valodā

Annotiation Author of the qualification work: Līga Kalneniece Qualification head of work: Mg.Sc. Kristīne Andža Qualification work theme: “Psychoemotional work environment risk factors and mitigation options for PII “Kamenīte” employees” Purpose of qualification work: Explorel the impact of psychoemotional risk on employees, minimizing these risks. Recruitnment, conculsions, proposals to mitigate risks. Teoretical part of the qualification work: Psychoemotional risks, impact of risks, mitigation (preventive measures). To draw conculsions, to make proposals. Analytical part of qualification work: General risks to working environment in per-primary school, potentional occupational diseases. Assessment of occupational risks for employees. Practical part of the qualification work: Quesstionaire collection, analysis for results on psychoemotional risks. Scope of the qualification work: Work done on 42 pages, 1 figure, 5 tables, 1 Annex and 26 literature sources. Qualification work written in Latvian
Psychoemotional work environment risk factors and mitigation options for PII "Kamenīte" employees
Keywords: Darba aizsardzība (Alūksnes filiāle) [RPIVA]; psihoemocionālie riski; nodarbinātie; preventīvie pasākumi; aptaujas anketas; secinājumi