Atvērtā pirmkoda programmatūras pielietojuma iespējas ISO/IEC 27000 standartu sērijas prasību apmierināšanai - Vasiļjevs, Oļegs (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba ietvaros tiek apskatīta un izanalizēta informācijas drošības pārvaldes sistēmas apakškategorija - ISO/IEC 27000 standartu sērijā. Ievērojot sertifikāta iegūšanas projekta apjomu un standartu kopas īpatnējo “zarošanas” struktūru, ir viegli definējams galvenais darba uzdevums – saprast kas tieši ir vajadzīgs no sistēmas administratora, lai īstenotu savu darba daļu pietiekami ātri. Galvenais darba mērķis ir sniegt vienkāršoto ISO/IEC 27000 standartu sērijas prasības izklāstu sistēmas administratoram, lai veicinātu sertifikāta iegūšanas projektu reālos termiņos, kas arī tika sasniegts. Darbā apskatītie risinājumi nepretendē uz vienīgo iespējamo prasību realizēšanas paņēmienu. Atslēgvārdi: ISO/IEC 27000, ISMS, atvērta pirmkoda programmatūra, analīze

Open source software implementation possibilities in satisfaction of ISO/IEC 27000 standard series requirements In this baccalaureate work information security management system is examined and analyzed as a subcategory of ISO/IEC 27000 standards series. Considering the extent of certification acquisition project size and standard group specific “branching” structure, it is easy to define the main baccalaureate works goal – to achieve understanding of what really is needed from system administrator to implement his part of project fast enough. The main aim of this work is to render simplified summary of ISO/IEC 27000 standard series requirements for system administrator to assist in certification acquisition project in real terms. This aim has been accomplished. Described solutions in this work does not pretend to be the only possible requirements solution method. Keywords: ISO/IEC 27000, ISMS, open source software, analysis
Open source software implementation possibilities in satisfaction of ISO/IEC 27000 standard series requirements
Keywords: Datorzinātne