Hipotekārais kredīts DnB NORD Bankā - Niezere, Agneta (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba tēma ir „Hipotekārais kredīts DnB NORD Bankā”. Šī darba mērķis ir uz DnB NORD Bankas hipotekārā kredīta datu analīzes pamata izvirzīt priekšlikumus kredīta izsniegšanas kārtības DnB NORD Bankā pilnveidošanai. Lai izstrādātu šo darbu, autore sadalīja darbu 3 daļās, kur pirmajā un otrajā daļā ir 3 apakšnodaļas katrā, bet trešā nodaļa neietver apakšnodaļas. Sadalījums ir veikts ar mērķi, lai darba lasītājiem un pašai autorei vieglāk orientēties darbā un uztvert darbā sniegto informāciju. Darba pirmajā daļā autore analizē hipotekārā kredīta teorētisko pusi, īpašu uzmanību pievēršot arī diviem svarīgiem hipotekārā kredīta elementiem- nekustamā īpašuma apdrošināšana un vērtēšana, kā arī tiek analizēta kredīta attīstības gaita Latvijas komercbanku griezumā. Darba otrajā daļā, savukārt, autore pēta hipotekāro kredītu un tā piedāvātas iespējas DnB NORD Bankā, uzmanību pievēršot dinamikas gaitai šajā bankā un izsakot turpmākās prognozes. Trešā nodaļa tiek atspoguļota kā salīdzināšana starp DnB NORD Banku un kopējo kredītu tirgu. Šajā nodaļā autore analizē atšķirības starp abiem tirgus veidiem, pievēršot uzmanību prognozēšanai. Bakalaura darba beigās tika secināts, ka darba mērķis ir izpildīts: DnB NORD Bankas kredītu attīstības iespējas ir noskaidrotas un priekšlikumi darbības uzlabošanai ir izvirzīti. Kopumā darbs sastāv no 3 daļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darbā izmantoti 32 literatūras un avotu resursi. Darbā ietvertas 12 tabulas, 24 attēli, 2 matemātiskās formulas. Darbs sastāv no 61 lapaspuses.

Thesis topic of Bachelor’s work is „Mortgage Loan in the DnB NORD Bank”. The aim of this work is to DnB NORD Bank Mortgage data analyses framework to bring forward proposals to extend credit policy DnB NORD Bank development. To develop this work, the author has dividend the work into 3 parts: where the first and the second part are 3 subdivisions in each, but the third chapter does not include subdivisions. The distribution is managed with an aim, which helps work’s readers and the author easier to perceive in the work and pick up information. In the first chapter the author analyzes the theoretical part of the mortgage loan, paying particular focus to two very important elements – the insurance and real estate valuation as well as an analyzes of credit developments that occurred Latvia’s commercials perspective. In the second part, however, the author investigates the mortgage and the opportunities offered by DnB NORD Bank, focusing on dynamics in the course of the bank and make further predictions. The third chapter is reflected as a comparison between DnB NORD Bank and the overall credit markets. In this chapter the author analyzes the differences between the types of markets focusing on the prediction. At the end of Bachelor’s work it was concluded that the goal is done: DnB NORD Bank’s credit opportunities are examined and recommendations for improvement have been put forward. In general the work consists of 3 parts, conclusions and proposals. The paper used 32 sources of literature and resources. The paper contains 12 tables, 24 photos, 2 mathematical formulas. The work consists of 61 pages.
Mortgage Loan in the DnB NORD Bank
Keywords: Ekonomika