Genādija Aigi sapņu poētika - Jerums, Iļja (Latvijas Universitāte, 2019)
Darbs veltīts Krievijas avangarda dzejnieka G. Aigī sapņa poētika izpētei. Tās mērķis ir identificēt G. Aigī sapņa poētika īpatnības, balstoties uz īsu eseju „Sapnis-un-dzeja” kolekciju, prezentējot funkcionālo un tematisko miega kompleksu un tā sastāvdaļas, prezentējot iztēles kategoriju savstarpējo saistību. Autors veic literāro analīzi, saskaņā ar kuru literārie sapņi tika uzskatīti par īpašu mākslas darba struktūras elementu, kas veic noteiktas funkcijas. Darbs ir sadalīts divās daļās. Pirmā izklāsta problemātiku un miega pamatpētījumu metodes, otrajā, atbilstoši noteiktajiem uzdevumiem un izvēlētajām zinātniskajām metodēm, tiek identificētas miega tēmas konceptuālās kategorijas un izpētītas to savstarpējās attiecības. Pētījums var interesēt filologus, kas pēta miega tēmu jebkura autora darbos, kā arī visus ieinteresētos sapņa poētika jautājumā.

The bachelor paper is devoted to the study of the dream poetics of the Russian poet Gennadiy Aygi. Its purpose is to identify the specifics of the dream poetics of G. Aygi, based on the collection of brief essays “Dream-and-Poetry”, present the functional and thematic complex of sleep and its components, present the interrelationship of the imaginative categories of sleep. The author conducts literary analysis in accordance with which literary dreams were considered as a special element of the structure of a work of art that performs certain functions. The work is divided into two parts. The first outlines the problematics and basic research methods of dream, in the second part are identified the conceptual categories of the sleep theme and explored their interrelationships. The bachelor paper will be of interest to philologists who study the theme of dream in the work of any authors, as well as all readers interested in this issue.
Oneiro-Poetics of Gennadiy Aygi
Keywords: Valodniecība; Геннадий Айги; онейропоэтика; тема сна; мотив сна; функционально-тематический комплекс