Uzņēmuma SIA “RIMI LATVIA” finansiālās darbības novērtējums - Zaļotova, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir uzņēmuma SIA “RIMI LATVIA” finansiālās darbības novērtējums. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz SIA “RIMI LATVIA” finanšu pārskatiem, veikt uzņēmuma finansiālās darbības novērtējumu, izveidot secinājumus un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma vadībai finansiālās darbības rādītāju uzlabošanai. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām, pirmajā nodaļā apskatīti finanšu analīzes, finanšu pārskata un finanšu koeficientu teorētiskie aspekti, otrajā nodaļā veikta SIA “RIMI LATVIA” horizontālā un vertikālā analīze un sniegti dati par nozares rādītājiem, trešajā nodaļā veikta SIA “RIMI LATVIA” finanšu analīze un sniegti secinājumi un priekšlikumi uzņēmuma finansiālās situācijas uzlabošanai. Darba apjoms ir 71 lappuse, darbā iekļautas 34 tabulas, 13 attēli, darba izstrādei izmantota mācību literatūra, Latvijas Republikas normatīvie akti, Centrālās statistikas pārvaldes dati, SIA “RIMI LATVIA”, SIA “Maxima Latvija”, SIA “Lidl Latvija” finanšu pārskati un interneta resursi kopā 30 informācijas avoti. Darbā tiek izmantotas sekojošas pētīšanas metodes: monogrāfiskā jeb aprakstošā informācijas izpētei un apkopošanai; finanšu koeficientu analīzes metode: rādītāju aprēķiniem un to interpretācijai; statistiskā: datu ievākšanai un apkopošanai; salīdzināšanas: rādītāju salīdzināšanai pētāmajā periodā un ar nozares, konkurentu rādītājiem; grafiskā: iegūto datu attēlošanai tabulās; loģiski-konstruktīvā: secinājumu un priekšlikumu izteikšanai.

The subject of the Bachelor’s work ir Assessment of LLC “RIMI LATVIA” financial activities. The aim of the Bachelor’s work is to carry out an evaluation of the financial activity of the company on the basis of the financial statements of LLC “RIMI LATVIA”, to draw up conclusions and develop proposals for the management of the company to improve financial performance indicators. The Bachelor's work consists of three chapters, the first chapter deals with theoretical aspects of financial analysis, financial statement and finacial coefficients, the second chapter carries out horizontal and vertical analysis of SIA “RIMI LATVIA” and provides data on indicators of the sector, the third chapter carries out financial analysis of SIA “RIMI LATVIA” and provides conclusions and proposals for improvement of the financial situations of the company. The work volume is 71 pages, includes 34 tables, 13 images, training literature used to develop the work, laws and regulations of the Republik of Latvia, data of the Central Statistical Bureau, SIA “RIMI LATVIA”, SIA “Maxima Latvija”, SIA “Lidl Latvija” financial statements and Internet resources in total 30 study sources. The following methods of study are used at work: research and compilation of monographic or descriptive information; method of analysis of financial coefficients: for the calculation of indicators and their interpretation; statistical: collection and compilation of data; comparisons: comparisons of indicators during the period under investigation and with industry, competitor indicators; graphical: to display the resulting data in tables; logical-constructive: to draw conclusions and proposals.
Assessment of LLC “RIMI LATVIA” financial activities
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; finanšu analīze; likviditāte; rentabilitāte; kapitāla aprite; līdzekļu aprite