Uzņēmuma "x" ārējās finansēšanas iespējas izmantojot Kohēzijas fonda finansējumu - Alkšņuzars, Jānis (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir „Uzņēmuma „X” ārējās finansēšanas iespējas, izmantojot Kohēzijas fonda līdzekļus” Darbs sastāv no ievada, trīs daļām, secinājumiem un priekšlikumiem un izmantotās literatūras un avotu saraksta. Pašlaik Eiropas Fonda līdzekļu piesaiste ir ļoti aktuāla katrā uzņēmumā, realizējot iecerēto projektu, jo šādi uzņēmums var segt līdz pat 85% no projekta kopējām izmaksām Darba mērķis ir izpētīt, kāda ir Kohēzijas fonda nozīme Latvijas tautsaimniecībā, kā tiek apstiprināti attīstības projekti un kā tie tiek īstenoti. Mērķa sasniegšanai tika izvirzīti šādi uzdevumi: Izpētīt teorētisko avotu bāzi par Eiropas Savienības politikām, to finansēšanas bāzi un Kohēzijas fonda darbību Eiropas Savienībā un Latvijā; Sniegt vispārinātu ieskatu par fondu darbību un iespējām piesaistīt finansējumus vēlamajā projektā; Raksturot Latvijas pašreizējo situāciju saistībā ar Kohēzijas fonda līdzekļu apguvi; Kohēzijas fonda piesaistīšanas projekta īstenošanai procesa apskats un analīze; Izdarīt secinājumus un dot priekšlikumus. Darba pirmajā nodaļā ir apkopota un analizēta vispārēja informācija un teorētisks raksturojums par Eiropas Savienības fondiem un Eiropas galveno finanšu institūcijām. Darba otrajā daļā ir apskatīta un analizēta informācija par Kohēzijas fonda darbību Eiropas Savienībā un Latvijā plānošanas periodā no 2007. – 2013. gadam. Trešajā daļā tiek apskatīts un analizēts Kohēzijas fonda piesaistes realizēšanas process. Darba nobeigumā izteikti secinājumi par Eiropas Savienības fondiem, Kohēzijas fonda darbību Eiropas Savienībā un Latvijā un par Kohēzijas fonda piesaistes realizāciju. Lai izpētītu problēmsituāciju, darbā tika izmantotas šādas metodes: teorētiskās informācijas analīze un projekta realizācijas analīze. Darba kopējais apjoms ir 71 lapaspuses, 3 tabulas, 14 attēli, 2 pielikumi un izmantotās literatūras un avotu saraksts sastāv no 40 ierakstiem. Atslēgvārdi: Kohēzijas fonds, Eiropas Savienības atbalsta līdzekļu piesaiste, Eiropas Savienības atbalsta fondi, Eiropas Investīciju banka, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka.

The title of the bachelor’s paper is “Company’s X external financing possibilities, by using Cohesion Fund resources”. The present paper consists of introduction, three parts, conclusions and propositions, and list of bibliography and sources. At the time being, attraction of European fund resources is very topical in every company, implementing intended Project, because in this manner company can cover up to 85% of projects total costs. The aim of this paper is to study what is the significance of Cohesion fund to the Latvian economy, how development projects are approved and how they are implemented. In order to reach the aforementioned aim of the paper, the author has set the following objectives: to study the base of theoretical information sources about EU politics, their financing base and Cohesion fund operation in EU and Latvia; to give generalized insight about fund operation and possibilities to attract financing to the preferable project; to describe current situation in Latvia about acquisition of Cohesion fund resources; the overview and analysis of implementation process on Cohesion fund attraction project; to make conclusions and give propositions. In the first part of the paper author has summarized and analysed general information and theoretical reference about EU politics and Europe’s main financing institution. In the second part of the paper author has studied and analysed information about Cohesion fund operation in EU and Latvia during the planning period from 2007 till 2013. In the third par of the paper author has studied and analysed the implementation process of Cohesion fund attraction. In the conclusion of this paper author has declared conclusions about EU funds, Cohesion fund operation in EU and Latvia, and about implementation of Cohesion fund attraction. In order to study the problem situation the following research methods were used: analyses of theoretical information and project implementation. The bachelor’s paper consists of 71 pages, 3 charts, 14 graphical images, 2 appendices; list of bibliography consists of 40 entries. Keywords: Cohesion fund, attraction of EU support funds, EU support funds, European Investment bank, European Bank for Reconstruction and Development.
Companys "x" external financing opportunities by using Cohesion fund funding
Keywords: Ekonomika