Smektītu mālu bagātināšanas optimizācija - Trubača-Boginska, Anna (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbā teorētiskajā daļā apkopota informācija par mālu minerālu iedalījumu un struktūru, smektītu izmantošanu, bentonītu atradnēm pasaulē un Latvijas teritorijā. Noteikti optimālākie mālu un nātrija tripolifosfātu iesvari bagātināšanas optimizācijai 200 mL ūdens tilpumā. Pētīts stabilizēto suspensijas sedimentācijas līdzsvars un smektītu mālu orientācija mālu daļiņu agregātos.

The paper summarizes information about clays, clay structure, utilization possibilities and deposits in the world and in the territory of Latvia. The optimal weight of sodium tripolyphosphate and clay was determined for enrichment at 200 ml water volume. The stabilization of the sedimentation equilibrium in suspension and orientation of clay particles in clay aggregates was investigated.
Optimizing enrichment method for smectite clays
Keywords: Ķīmija