Servisu orientētas arhitektūras veiktspēja - Ošiņš, Augusts (Latvijas Universitāte, 2017)
Mūsdienās, veidojot informācijas sistēmas, nepieciešams tās veidot elastīgas un daudzfunkcionālas, lai varētu nodrošināt klientu vēlmes un spēt sekot līdzi strauji mainīgajai pasaulei. Lai to nodrošinātu, informācijas sistēmas bieži tiek veidotas balstoties uz Servisu orientētu arhitektūru, kurā sistēmas funkcionālā daļa tiek veidota atsevišķi un smalki sadalīta. Darbā apskatītas servisu orientētas arhitektūras, to realizācija un pielietojumi, veiktspējas problēmas, un risinājumi, kā tās samazināt. Izmantojot iegūto informāciju, veikts šo risinājumu salīdzinājums, kurš izmantots lēmumu koka izveidē. Balstoties uz iegūto lēmumu koku, izvēlēts viens no risinājumiem, kas izmantots informācijas sistēmas veiktspējas uzlabošanai.

When creating modern information systems it is required to make them elastic and multi funcitonal in order to meet the requirements of clients and to be able to keep up with the ever faster changing world. In order to meet the requirements information systems are often created using Service-oriented architectures in which the functionality is separated and divided into smaller parts. This work, Performance of service-oriented architectures, looks at service-oriented architectures, their implementations and uses, potential performance issues as well as methods of mitigating them . By using the acquired information a comparison is made which is used to create a decision tree. Based on the decision tree, a solution is chosen and used to improve the performance of an information system.
Performance of service-oriented architecture
Keywords: Datorzinātne; servisu orientēta arhitektūra; veiktspēja; .NET Framework; SOAP