Viedtālrunis kā personīgās informācijas pārvaldības rīks - Trušule, Elizabete (Latvijas Universitāte, 2014)
Viedtālruņi pie mums ir ieviesti salīdzinoši nesen, tāpēc līdz šim nav izpētīts, kādiem mērķiem to izmanto Latvijas iedzīvotāji. Pētījuma mērķis ir raksturot Apple iPhone sniegtās iespējas personīgās informācijas pārvaldībā un tai paredzētās lietotnes. Empīriskā pētījuma veikšanai tika izmantota anketēšana, dienasgrāmatas metode, eksperiments un intervēšana. Personīgās informācijas pārvaldības lietotņu kategorizēšanai izmantota kontentanalīze. Pētījuma rezultātā secināts, ka viedtālruņu īpašnieki daļēji izmanto to sniegtās iespējas personīgās informācijas pārvaldībā. Atslēgvārdi: Viedtālruņi, personīgās informācijas pārvaldība, lietotnes, izmantošana.

Smartphones have been introduced to us recently, therefore, so far there has not been done reaserch on why smartphones are being used. The aim for this research is to describe Apple iPhone's facilities and applications for personal information management. For making empiric research author used a survey, daily diary method, experiment and interview. Content analyses were used to categorize applications for personal information management. At the result of this research, author concludes that mobile phone facilities in personal information management are being used incompletely. Keywords: Smartphones, personal information management, applications, usage.
Smartphone as a tool for personal information management
Keywords: Bibliotēkzinātne