Mutvārdu saskarsmes iemaņu veidošana bibliotekāriem un informācijas darba speciālistiem - Grandāne, Linda (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalura darba tēma ir „Mutvārdu saskarsmes iemaņu veidošana bibliotekāriem un informācijas darba speciālistiem”. Pētījuma mērķis ir noskaidrot, kādas ir nepieciešamās mutvārdu saskarsmes iemaņas bibliotekāriem un informācijas darba speciālistiem. Bibliotekāri bieži vien neprot izteikties, jo viņiem nav vajadzīgo zināšanu mutvārdu komunikācijā, tādēļ bibliotēkas apmeklētāji atsakās jautāt, balstoties uz negatīvo pieredzi. Otra aktuāla problēma ir stereotipizācija, iesakņojušies stereotipi par bibliotekāra darbu, kas kavē bibliotekāru un lietotāju komunikācijas procesus. Atslēgvārdi: saskarsme, verbālā komunikācija, bibliotēku informācijas speciālists.

The topic of this paper is „Verbal Communication Skills Development for Librarians and Information Specialists”. The aims study is to find out what is necessary for oral communication skills for librarians and information professionals work. Librarians often don’t know how to speak, because they do not have the necessary knowledge of oral communication, so that library visitors refuses to ask for something, based on negative experiences. Another pressing concern is stereotypes, ingrained stereotypes of the librarian work, which prevents librarians and users of communication processes, without encouraging further cooperation. Keywords: communication, verbal communication, library information specialist.
Verbal communication skills Development for librarians and information specialists
Keywords: Komunikācijas zinātne