Priekšlikumi mikromobilitātes plānošanai Salaspils pilsētā - Freidenfelde, Ieva (Latvijas Universitāte, 2023)
Maģistra darbā “Priekšlikumi mikromobilitātes plānošanai Salaspils pilsētā” ir pētīta mikromobilitātes nozīme ilgtspējīgas pilsētvides veidošanā, un sniegti priekšlikumi tās plānošanai Salaspils pilsētā. Pētījumā tika apkopotas un izvērtētas esošo pētījumu galvenās atziņas par iedzīvotāju pārvietošanās formu daudzveidību un mikromobilitātes nozīmi ilgtspējīgas pilsētvides attīstībā, raksturotas iedzīvotāju skaita un izvietojuma pārmaiņas Salaspilī, balstoties uz statistikas datiem, kā arī veikta pilsētas teritorijas attīstības plānošanas dokumentu analīze, lauka apsekojums un intervijas ar pašvaldības deputātiem, teritorijas plānošanas un transporta jomas ekspertiem. Darbu veido 6 nodaļas un 15 apakšnodaļas. Kopējais maģistra darba apjoms ir 74 lapaspuses, ietverot 31 attēlu, 2 tabulas un 8 pielikumus.

The master’s thesis “Proposals for micromobility planning in the town of Salaspils” analyses the significance of micromobility in developing a sustainable urban environment and proposals for its planning in Salaspils were provided. The study compiles and evaluates the main findings of the existing research on the diversity of transportation modes and the importance of micromobility in the development of a sustainable urban environment. It characterizes changes in population size and distribution in Salaspils based on statistical data. Additionally, an analysis of land development planning documents of the town was conducted, along with field surveys and interviews with municipal deputies, urban planning and transport experts. The study comprises 6 chapters and 15 subchapters. The combined volume of the master’s thesis is 74 pages, including 31figures, 2 tables, and 8 appendices.
Proposals for micromobility planning in the town of Salaspils
Keywords: Arhitektūra; mikromobilitāte; mikromobilitātes infrastruktūra; mobilitātes plānošana; ilgtspējīga pilsētvide; Salaspils