SIA "Autogross" saimnieciskās darbības analīze - Stepiņa, Inese (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarba autore ir Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes 5. kursa studente Inese Stepiņa, studenta apliecības Nr. EkFM0202162. Diplomdarba mērķis ir SIA „Autogross” saimnieciskās darbības analīzes, metožu, kā vadības lēmumu un izstrādes instrumentu pētīšana, kas ir uzņēmuma saimnieciskās darbības pilnveidošanas instruments, kā arī izanalizēt saimnieciskās darbības rādītājus un izstrādāt priekšlikumus SIA „Autogross” konkurētspējas paaugstināšanai. Darba mērķa sasniegšanai tika analizēta uzņēmuma saimnieciskā darbība, tai skaitā finansiālā, mārketinga, vadības un konkurentu par laika periodu no 2004. gada līdz 2007. gadam. Tāpēc tika izskatīti svarīgākie aspekti uzņēmuma saimnieciskajā darbībā – kā teorētiskie, tā praktiskie. Uzņēmuma saimnieciskās darbības pilnveidošanas galvenie virzieni argumentēti un nostiprināti ar teorētiskiem secinājumiem un praktiskiem aprēķiniem. Darbs sastāv no 3 daļām, kur pirmajā daļā tiek padziļināti analizēta un interpretēta teorētiskā literatūra un zinātniskās monogrāfijas un analizēta saimnieciskās darbības analīze un šīs informācijas sasaiste ar praktisko uzņēmumu SIA “Autogross”. Otrajā nodaļā tiek analizēts praktiskais uzņēmums SIA “Autogross”, tiek raksturota uzņēmumu ietekmējošā iekšējā un ārējā vide, esošā situācija un saimnieciskā darbība. Nodaļas ietvaros tiek analizēta līdzšinējā uzņēmuma darbības pieredze, tirgus attīstība un izmaiņu tendences, kā arī konkurence Latvijas tirgū. Analīzē pielietotas analītiskās tabulas un attēli. Darba trešā daļa ir analītiskā pētījuma analīzes daļa. Šajā nodaļā darba autors analizē veikto praktisko pētījumu, un pamatojoties uz veiktā pētījuma rezultātiem un atziņām tiek novērtēta SIA “Autogross” saimnieciskā darbība. Šī darba izstrādei ir izmantoti 40 informācijas resursu avoti, 15 attēli, 35 tabulas un 3 pielikumi. Diplomdarba praktiskā pētījuma rezultāti apkopoti secinājumos un priekšlikumos. Dotais darbs ataino uzņēmuma saimnieciskās darbības, konkrētu priekšlikumu uzņēmuma darbības pilnveidošanai reālo atspoguļojumu. Kopējais darba apjoms ir 68 lpp.

The author of the Diploma paper is Inese Stepina, 5th course student of the University of Latvia, Faculty of Economics and Management, Student ID No. EkFM0202162. The aim of the Diploma paper is the analysis of economical activity of Autogross Ltd, methods as a research of management decision and means of development, that is the means of development of the economical activity of the company, as well as analyze the indicators of economical activity and work out suggestions for the increase of competitiveness of Autogross Ltd. Economical activity of the company, including financial, marketing, management and competitiveness for the time period from year 2004 until year 2007 was analyzed to achieve the purpose of the paper. That is why the main aspects in the economical activity of the company were examined – theoretical as well as practical. The general directions of development of economical activity of the company were argumented and based with theoretical conclusions and practical calculations. The paper consists of 3 parts, the first part includes deep analyses and interpretations of theoretial literature and scientific monography and analyses of economical activity and connection of this information with the practical company Autogross Ltd. The second part includes the analyses of the practical company Autogross Ltd, characterization of the influence of inner and outward setting, present situation and economical activity. The part also includes the analyses of present experience of the company, development of the market and tendencies of change as well as competitors in Latvian market. Analytical tables and images are used in the analysis. The third part of the paper is the analytical part of the research. In this part the author analyses the performed practical research and evaluates the economical activity of Autogross Ltd on the basis of the research results and thesis. 40 information references, 15 images, 35 tables and 3 annexes are used in the development of this paper. The results of practical research are summed up in conclusions and suggestions. The above mentioned work shows the economical activity of the company, concrete suggestion of the real picture of the development of company activity. The amount of this paper is 68 pages.
Analyse of commercial activity of "Autogross" Ltd
Keywords: Finanšu menedžments