iViewX Hi-Speed sistēmas monokulārās un binokulārās kalibrēšanas salīdzinājums - Treija, Elīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā uz 37 lapaspusēm un sastāv no 23 attēliem, 10 tabulām un 19 atsaucēm uz literatūras avotiem. Darba mērķis: Izpētīt stimula veida un kalibrēšanas apstākļu (monokulāras un binokulāras) ietekmi uz iViewX Hi-Speed iekārtas kalibrēšanas precizitāti. Pētījumā piedalījās 3 dalībnieki. Izmantoti statiski un dinamiski stimuli (punkti un krusti). Kalibrēšanas precizitāte novērtēta, aprēķinot standartnovirzi. Kalibrēšanas procedūras atkartošana samazina standartnovirzi un uzlabo precizitāti. Monokulāros apstākļos kalibrēšanas precizitāte ir augstāka kā binokulāros. Dinamisko stimulu ietekme uz kalibrēšanas precizitāti ir individuāla katram dalībniekam. Atslēgvārdi: iViewX Hi-Speed, acu kustības, kalibrēšana, standartnovirze, lineārā regresija

The Bachelor work is written in Latvian on 37 pages and conteins 23 figures, 10 tables, and 19 references. The aim of this study is to study the effect of stimulus type and calibration conditions (monocular and binocular) on precision of iViewX Hi-Speed system calibration. There were 3 participantes. We used static and dynamic stimuli (dots and crosses) and calculated standartdeviation to evaluate precision. Repeating the calibration procedure, standartdeviation decreased and precision increased. In monocular condition, calibration precision is higher then in binocular condition. Using dynamic stimuli, the effect on calibration precision is individual for each participant. Keywords: iViewX Hi-Speed, eye movements, calibration, standartdeviation, linear regression.
Comparison of monocular and binocular calibration for iViewX Hi-Speed system
Keywords: Fizika