Acu-roku koordinācijas saistība ar redzes funkcijām - Turlisova, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 42 lapaspusēm. Tas satur 23 attēlus, 4 tabulas, 4 pielikumus un 42 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis: Noskaidrot pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnu sniegumu acu-rokas koordinācijas testā saistībā ar stereoredzes uztveri. Darba uzdevumi: Noteikt acu–rokas koordinācijas sniegumu bērniem ar DTVP-2 testu. Novērtēt stereoredzes korelāciju ar acu–rokas koordinācijas testa sniegumu. Izanalizēt DTVP-2 testa rezultātus ar programmu ImageJ. Darba metodika: Pētījumā tika novērtēts 56 bērnu redzes asums, stereoredze ar TNO testu, sniegums acu-rokas koordinācijas testā. Secinājumi: DTVP-2 testa izpildes koeficientam ir saistība ar stereoredzes sliekšņa vērtību – palielinoties acu-rokas koordinācijas izpildes koeficientam, tiek novērotas zemākas stereosliekšņa vērtības. Atslēgvārdi: Vizuālās uztveres attīstība, acu–rokas koordinācija, stereoredze.

Master work is written in Latvian on 42 pages. It contains 23 pictures, 4 tables, 4 appendices and 42 references to literature. Purpose: Test the performance of pre-school and elementary school children in eye-hand coordination test in relation to stereo visual perception. Subjects and method: Test the eye-hand coordination performance of children in standardized DTVP-2. Evaluate the correlation between the quality of stereo vision and performance in eye-hand coordination test. Analyze the DTVP-2 scores using computer program ImageJ. 56 participants had their eyesight checked, stereo vision tested by TNO, eye- hand coordination tested. Results: DTVP-2 performance coefficient is related to stereovision threshold value – the higher the eye – hand coordination performance coefficient the lower the stereo threshold value. Keywords: Developmental Test of Visual Perception, eye-hand coordination, stereovision.
Eye-hand coordination interaction with visual functions
Keywords: Fizika; Vizuālās uztveres attīstība; acu–rokas koordinācija; stereoredze; Binokulārā redze