Projekts: Uzņēmuma „SPERA MEDICAL” dibināšana - Pogodins, Dobrosvets (Latvijas Universitāte, 2021)
Projekta īdēja un mērķis ir sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Spera Medical” dibināšana, kas nodarbosies ar plaša spektra medicīnas preču, iekārtu u.c. medicīnas aprīkojuma mazumtirdzniecību, vairumtirdzniecību, ka arī piedāvās inovatīvus risinājumus, jauninājumus, iekārtu apkopi, servisu un lietotāju apmācības. Uzņēmumu ir plānots dibināt 2021.gada 30.jūnijā, reģistrējot to, ka sabiedrību ar ierobežotu atbildību. Uzņēmumam ir viens īpašnieks, kurš ieņem arī valdes priekšsēdētāja amatu un ieguldīs savus personīgus līdzekļus 40 000,00 apmērā. Īpašnieka ieguldītie līdzekļi veidos uzņēmuma pamatkapitālu, kas tiks sadalīts 100 daļās. Uzņēmuma darbības veiksmīgai nodrošināšanai tiks piesaistīts arī ārējais finansējums bankas aizņēmuma veidā. Aizņēmumu paredzēts ņemts no AS “Swedbank” 30 000,00 eiro apmērā uz 5 gadiem ar procentu likmi 5.75%. Uzņēmums atrādīsies Rīgā,Āgenskalnā, Liepājas ielā 3. Netālu no dotās adreses atrodas Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca un Nukleārās medicīnas centrs, kas savukārt labvēlīgi ietekmēs uzņēmuma klientu plūsmu un attīstību kopumā. Uzņēmumā ir plānots nodarbināt 8 personas – valdes priekšsēdētājs, servisa vadītājs, noliktavas pārzinis, noliktavas darbinieks, tirdzniecības daļas vadītājs un divi veikala darbinieki/pārdevēji. Valdes priekšsēdētājs pildīs arī finanšu nodaļas vadītāja pienākumus. Pēc darba ietvaros veiktās prognozes uzņēmuma darbības nozaru izaugsmes tempi līdz 2023.gada beigām sastādīs no 140% līdz 150% attiecībā pret 2015.gadu. Tas liecina par uzņēmuma darbības sfēras attīstību un izaugsmes perspektīvām Tiek plānots, ka veikala klienti būs gan cilvēki, kuriem medicīna ir profesija (ārsti, medicīnas māsas u.c.), ka arī parastie pilsoņi, kuri iegādāsies preces personīgajiem nolūkiem. Kopumā Spera Medical piedāvās produkciju astoņās kategorijās (kuras savukārt ietver sevī piecdesmit vienu apakškategoriju): pirmās palīdzības preces, fizioterapijas preces, aprīkojums gaisa un virsmu dezinfekcijai, aprīkojums ģimenes ārstu praksēm, iekārtas, medicīnas mēbeles, ortozes un bandāžas, tehniskie palīglīdzekļi. Piedāvātās produkcijas piegādes tiks nodrošinātas ar divdesmit viena ražotāja (piegādātāja) palīdzību. Preces tiks realizētas caur veikaliem (sākuma būs viens veikals, bet pēc tam uzņēmums paplašināsies) ar augsti kvalificētu personālu, kurš vienmēr būs palīdzēt klientam atrast viņam vispiemērotāko preci. Uzņēmums piedāvās medicīnas preces no vidējā cenu segmenta, lai apmierinātu pēc iespējas lielāka klientu skaita vajadzības. Spera Medical centīsies nodrošināt saviem klientiem augstas kvalitātes preces un izvēlējas nepazemināt preču kvalitātes līmeni lai dabūtu lētākas pārdošanas cenas. SIA “Spera Medical” veiks savu darbību salīdzinoši lielā tirgū ar augstu konkurences līmeni, tāpēc ir ļoti svarīgi lai uzņēmums pareizi un savlaicīgi realizētu savu mārketinga stratēģiju. Uzņēmuma mārketinga stratēģija ietvers sevī vairākus pasākumus: specializētās izstādes, produkcijas prezentācijas...

The goal of this project is to establish a limited liability company “Spera Medical”, which will offer a wide range of medical products and equipment, both in retail and wholesale, and will offer medical solution development, equipment maintenance, service and user training. The company is set to be established on June 30, 2021. The company will have one owner, who will hold the position of the Chairman of the Board and will invest his personal funds in the amount of 40,000.00 euros. The funds invested by the owner will form the equity capital of the company, which will be divided into 100 shares. External financing, in the form of a bank loan, will be attracted to finance operations of the company. The loan is planned to be taken from AS “Swedbank” in the amount of 30,000.00 euros for 5 years with an interest rate of 5.75%. The company will be located in Riga, Agenskalns, Liepājas Street 3. Nearby is located Pauls Stradiņš Clinical University Hospital and Nuclear Medicine Center, which in turn will have a positive impact on the company's customer flow and development in general. It is planned to employ 8 people in the company - chairman of the board, service manager, warehouse manager, warehouse employee, sales manager and two store employees /salesmen. The Chairman of the Board will also perform the duties of the Head of the Finance Department. According to the forecast made within a framework of the project, the growth rates of the company's industries by the end of 2023 will be in a range of 140% to 150% in relation to 2015. This indicates amazing growth opportunities in the company's field of activity. It is planned that the customers of the store will be both medical professionals and ordinary citizens who will buy goods for personal use. In total, Spera Medical will offer products in eight categories (which in turn include fifty-one subcategories): first aid products, physiotherapy products, equipment for air and surface disinfection, equipment for general practitioners, equipment, medical furniture, orthoses and bandages, technical aids. Deliveries of the offered products will be ensured with the help of twenty-one manufacturers (suppliers). The goods will be sold through brick and mortar stores (initially there will be one store, but then the company will expand their facilities in the future) with highly qualified staff who will assist the customer finding the most suitable product for them. The company will offer medical products from the medium price segment to meet the needs of as many customers as possible. Spera Medical will strive to provide it’s customers with high quality products and chooses not to lower the level of product quality in order to obtain cheaper sales prices. SIA "Spera Medical" will operate in a relatively large market with a high level of competition, so it is very important that the company implements its marketing strategy correctly and in a timely manner...
Project: Establishment of Company “SPERA MEDICAL”
Keywords: Finanses un kredīts; projekts; investīcijas; medicīna; specializēta tirdzniecība; mazumtirdzniecība