Darba interviju neverbālais aspekts - Vilsone, Sintija (Latvijas Universitāte, 2016)
Pētījums “Darba interviju neverbālais aspekts” atspoguļo komunikācijas neverbālos aspektus, kurus intervējamiem būtu jāievēro intervijas laikā. Pētījuma mērķis ir noskaidrot, kādi neverbālās komunikācijas kodi tiek uzskatīta par vissvarīgākajiem darba intervijas laikā, un vai intervējamie pievērš uzmanību savai neverbālajai uzvedībai. Iegūtie rezultāti liecina, ka intervējamie darba intervijas laikā pievērš uzmanību neverbālajai uzvedībai un par vissvarīgāko neverbālās komunikācijas sastāvdaļu šajās intervijās tiek uzskatīta personas izskats un apģērbs, kā arī acu kontakts. Atslēgvārdi: neverbālā komunikācija, darba intervijas, gadījuma izpēte, neverbālās komunikācijas kodi un funkcijas, izskats un apģērbs.

The present study “Nonverbal aspect of job interviews” deals with the nonverbal aspects of communication that interviewees should observe during a job interview. The purpose of the research is to investigate which codes of nonverbal communication is considered as the most important during the job interviews, and whether the interviewees take into consideration of their nonverbal behaviour. The results prove that the interviewees pay attention to their nonverbal behaviour during a job interview and that the most vital nonverbal component of the interviewing process in physical appearance and dress as well as eye contact. Key words: nonverbal communication, job interviews, case study, functions and codes of nonverbal communication, physical appearance and dress
Nonverbal Aspect of Job Interviews
Keywords: Valodniecība; neverbālā komunikācija; darba intervijas; gadījuma izpēte; neverbālās komunikācijas kodi un funkcijas; izskats un apģērbs