Atbalsta materiālu skolotājiem matemātikas padziļinātai mācīšanai nepieciešamības apzināšana un izstrāde - Šuste, Agnese (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darbā „Atbalsta materiālu skolotājiem matemātikas padziļinātai mācīšanai nepieciešamības apzināšana un izstrāde”, analizējot literatūru, skolēnu rezultātus matemātikas olimpiādēs, citu valstu pieredzi matemātikas padziļinātā mācīšanā un Latvijas matemātikas skolotāju atbildes uz darba autores izveidotās aptaujas jautājumiem, aprakstīta atbalsta materiālu nepieciešamība un to saturs. Darbā ir četras nodaļas: 1. nodaļā aplūkoti dažādu autoru viedokļi par matemātikas sacensību mērķiem un nepieciešamību; 2. nodaļā aprakstīta matemātikas sacensību sistēma Baltijas valstīs un apkopoti šo valstu skolēnu rezultāti starptautiskās sacensībās; 3. nodaļā analizēti uzdevumu komplekti un skolēnu rezultāti matemātikas olimpiādēs Latvijā; 4. nodaļā aprakstīta atbalsta materiālu, kas iekļauti maģistra darba 6. pielikumā, nepieciešamība un saturs.

In the master thesis is described the necessity and content of support materials for mathematics teachers based on the analysis of literature, students’ results in mathematical Olympiads, experience of other countries in advanced mathematics education, Latvian mathematics teachers’ answers to the questionnaire. Different views about the necessity and purposes of mathematical competitions are presented in the 1st chapter; mathematical Olympiad system in the Baltic States and students’ results of these countries in international mathematical Olympiads are described in the 2nd chapter; problem sets and students results in Latvian mathematical Olympiads are analysed in the 3rd chapter; the necessity and content of support materials for mathematics teachers are described in the 4th chapter (the support materials are included in the 6th Annex).
Identification of necessity and development of support materials for teachers in advanced math education
Keywords: Matemātika