Nekustamā īpašuma tirgus attīstības tendences Baltijas valstīs laika posmā no 2000.līdz 2007.gadam - Vīgrante, Anete (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbā ir pētītas nekustamā īpašuma tirgus attīstības tendences Baltijas valstīs no 2000- 2007 gadam, detalizētāk pievēršoties dzīvokļu tirgum. Sniegta arī informācija par 2008. gada nekustamā īpašuma tirgus attīstību, kā arī izvirzītas nākotnes prognozes un attīstības perspektīvas. Baltijas valstu nekustamo īpašumu tirgus laika posmā no 2000-2007 gadam piedzīvoja būtisku cenu pieaugumu, līdz ar to darba mērķis ir izpētīt Baltijas valstu nekustamā īpašuma tirgu, nekustamā īpašuma cenu ietekmējošos faktorus un to ietekmi uz Baltijas valstu nekustamā īpašuma tirgu. Darba hipotēze ir: nekustamā īpašuma cenu kāpumu Baltijas valstīs periodā no 2000-2007. gadam galvenokārt nodrošināja hipotekārās kreditēšanas pieaugums, kā arī nepietiekams dzīvojamais fonds. Izvērtējot nekustamā īpašuma cenu ietekmējošos faktorus- (pēc Herring un Watcher modeļa), darba hipotēze ir apstiprinājusies- Baltijas valstu nekustamā īpašuma cenas visbūtiskāk ietekmēja tieši labvēlīgie hipotekārās kreditēšanas nosacījumi, kas manāmi palielināja pieprasījumu pēc nekustamā īpašuma. Darbā ir 3 nodaļas, 19 apakšnodaļas, kā arī izmatoti 42 grafiskie attēli un 3 tabulas. Pirmajā nodaļā sniegts teorētisks priekšstats par nekustamā īpašuma jēdzienu un būtību, tirgus veidiem, tā dalībniekiem, kā arī cenu ietekmējošiem faktoriem. Otrā nodaļa ietver Baltijas valstu nekustamā īpašuma cenu ietekmējošo faktoru analīzi. Trešajā nodaļā veikta Baltijas valstu dzīvokļu tirgus analīze. Kopumā darbā ir 70 lappuses. Atslēgas vārdi: nekustamais īpašums, būvniecība, hipotekārais kredīts, īpašuma cena, statistika

The Bachelor work examines development tendencies of the real estate market in the Baltic States from Year 2000 to 2007, particularly focusing on the housing market. The information on development of the real estate market of 2008 has been provided as well, setting up future forecast and development prospects. In period of 2000 - 2007, the real estate market of the Baltic States experienced the essential price increase; therefore the work objective is to investigate the real estate market of the Baltic States, factors that have an impact on the real estate prices and what impact they have on the real estate market of the Baltic States. Hypothesis of the work is as follows: the increase of mortgage crediting and also insufficient housing fund have ensured price increase of the real estate market in the Baltic States in period from Year 2000 to 2007. Assessing factors, having impact on the real estate prices (according to Herring and Watcher model), the hypothesis of the work has been proved – exactly advantageous mortgage crediting conditions have had the most essential impact on the real estate prices of the Baltic States, thus increasing noticeably demand for the real estate. The work comprises 3 chapters, 19 subchapters and 42 graphic images and 3 charts as well. The first chapter provides theoretical concept about the idea and basics of the real estate, market types, its participants and factors that have an impact on prices. The second chapter comprises the analysis of factors that have an impact on the real estate prices of the Baltic States. The analysis of the housing market of the Baltic States has been carried out in the third chapter. In total, the work comprises 70 pages. The key words: real estate, construction, mortgage credit, property price, statistics.
Development of real estate market in Baltic states from 2000 to 2007
Keywords: Vadībzinātne