Darbinieku labklājības nozīme - Kasilevičiūtė, Lurda (Latvijas Universitāte, 2024)
Šis pētījums tiek veikts Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes bakalaura darbam. Šī bakalaura darba pētījuma mērķis ir analizēt darbinieku labklājības nozīmi un tās ietekmi uz vispārējiem organizācijas panākumiem. Izmantojot šo analīzi un sintēzi, šī darba mērķis ir sniegt ieskatu un ieteikumus uzņēmumiem un personāla speciālistiem par to, kam vajadzētu būt prioritāram, lai optimizētu darbinieku labklājību, lai nodrošinātu ilgtspējīgu organizācijas izaugsmi un veiktspēju. Pētījumā tiek pētīta darba vietas kultūras, apmierinātības ar darbu un darba un privātās dzīves līdzsvara ietekme uz darbinieku labklājību, ņemot vērā to, kā šie elementi veicina vispārējo organizācijas vidi. Izpētot šo faktoru mijiedarbību, pētījuma mērķis ir noteikt galvenos virzītājspēkus, kas var uzlabot darbinieku labklājību un teorētiski veicināt organizācijas panākumus. Tā kā organizācijas arvien vairāk apzinās saikni starp darbinieku labklājību un organizācijas panākumiem, šis pētījums papildina esošo zināšanu kopumu, piedāvājot uzņēmumiem praktiskus ieteikumus un stratēģijas, ko īstenot. Uzsverot darbinieku labklājības prioritātes nozīmi, organizācijas var radīt pozitīvu un veselīgu darba vidi, kas ne tikai uzlabo darbinieku profesionālās dzīves kvalitāti, bet arī veicina ilgtspējīgu organizācijas izaugsmi un sniegumu.

This research is conducted for the bachelor’s Thesis in the Faculty of Business, Management, and Economics at the University of Latvia. The aim of this bachelor’s thesis research is to analyze the importance of employee wellbeing and its effect on overall organizational success. Through this analysis and synthesis, this thesis seeks to provide insights and recommendations for businesses and HR practitioners on what should be prioritized to optimize employee wellbeing for sustained organizational growth and performance. The study examines the impact of workplace culture, job satisfaction, and work-life balance on employee wellbeing, considering how these elements contribute to the overall organizational environment. By investigating the interplay between these factors, the research aims to identify key drivers that can enhance the wellbeing of employees and theoretically boost organizational success. As organizations increasingly recognize the connection between employee wellbeing and organizational success, this research contributes to the existing body of knowledge by offering practical recommendations and strategies for businesses to implement. By emphasizing the importance of prioritizing employee wellbeing, organizations can create a positive and healthy work environment that nor only enhances the quality of employee’s professional lives, but also contributes to sustained organizational growth and performance.
Importance of Employee Wellbeing
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Employee Wellbeing; Organizational Performance; Workforce Development; Work-Life Balance; Organizational Culture