Prasības nodrošināšanas problēmas mantiska un nemantiska rakstura prasībās - problēmas - Raikstiņa, Signe (Latvijas Universitāte, 2009)
Latvijā piesardzības pasākumi mantiska rakstura strīdos ir prasības vai iespējamās prasības nodrošināšana, intelektuālā īpašuma strīdos - pagaidu aizsardzības līdzekļi. Šos pasākumus var noteikt tikai tiesa pēc ieinteresētās puses lūguma. Darba mērķis ir izpētīt procesuālās problēmas mantiska un nemantiska rakstura prasībās, analizēt tiesu nolēmumus un prasības nodrošināšanas pieteikumus, izstrādāt priekšlikumus, lai uzlabotu tiesisko situāciju prasības nodrošināšanas jomā. Šajā pētījumā uzmanība tiek pievērsta dažādiem prasības nodrošinājuma veidiem, kā arī pierādījumiem un argumentiem, pieprasot prasības nodrošinājumu. Autore galvenokārt pēta Latvijas Civilprocesa likumu, un plašu prakses bāzi, tomēr pētījumā ir atsauces un salīdzinājumi ar ārvalstu praksi.

In Latvia precautionary measures in disputes over property relate to the securing of an actual or potential claim, whereas in disputes over intellectual property they involve interim safeguard measures. All of the measures referred to can only be laid down by a court, at the request of an interested party. The objective of the thesis is to research problems in civil procedure relate to money claims and claims over intellectual property, analyze court decisions and applications, give suggestions to improve legal basis related to Provision of Claim. The author analyses different types of provisions of claim, types of proof and reasons that courts take into account. Thesis is concentrated on situation in Latvian legislation and court cases.
The Problems in Provision of Claim in Material and Immaterial Cases
Keywords: Juridiskā zinātne