Ekonomikas struktūras izmaiņu, ekonomiskās izaugsmes un finanšu sektora attīstības ietekme uz ienākumu nevienlīdzību ES dalībvalstīs - Brūvers, Dzintars (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba tēma ir “ Ekonomikas struktūras izmaiņu, ekonomiskās izaugsmes un finanšu sektora attīstības ietekme uz ienākumu nevienlīdzību ES dalībvalstīs”. Darba gaitā analizēta dažādu ekonomisku procesu ietekme uz ienākumu nevienlīdzību ES dalībvalstīs globalizācijas apstākļos. Šie ekonomiskie procesi ir: izmaiņas ekonomikas struktūrā – pārmaiņas lauksaimniecības, rūpniecības un pakalpojumu nozaru īpatsvarā kopējā ekonomikā, ekonomiskā izaugsme, finanšu sektora attīstība un izmaiņas finanšu resursu pieejamībā iedzīvotājiem. Darba gaitā uz iegūto rezultātu bāzes tika izdarīti priekšlikumi un secinājumi. Maģistra darba apjoms ir 106 lappuses, tas sastāv no 3 daļām un 11 pielikumiem. Darbā izmantotas 8 tabulas un 38 attēli.

Master thesis: “Impact of changes of economic structure, economic growth, development of financial sector on income inequality in EU countries”. The work analyzes impact of different economic processes on income inequality in EU countries in the context of globalization. These economic processes are: changes in economic structure – changes in share of agricultural, industrial and service sectors in total economics, economic growth, development of financial sector and changes in the availability of financial resources for residents. As work progresses on the basis of the results obtained proposals and conclusions was made. Master thesis consists of 106 pages and includes 3 chapters and 11 appendices. In the paper are 8 tables and 38 figures.
Impact of Changes of Economic Structure, Economic Growth and Development of Financial Sector on Income Inequality in EU Countries
Keywords: Vadībzinātne