Mobilo lietotņu lietotāja saskarnes renderēšana ar Android Jetpack Compose un Flutter - Petkuns, Vladislavs (Latvijas Universitāte, 2023)
Lietotņu izstrādes process pastāvīgi attīstās visu lietotāju vajadzību apmierināšanai. Katras lietotnes saskarne ir svarīga, jo tā savieno lietotāju un sistēmu. Attīstoties tehnoloģijām, saskarņu izstrāde ir kļuvusi par kompleksu un radošu procesu, kas prasa plašas zināšanas. Bakalaura darba "Mobilo lietotņu lietotāja saskarnes renderēšana ar Android Jetpack Compose un Flutter" mērķis ir izpētīt mobilās lietotnes saskarnes renderēšanas attīstību. Pētījumā tiek aplūkota tehnoloģiju evolūcija, kā arī tiek salīdzinātas divas no jaunākajām tehnoloģijām Android izstrādē - Android Jetpack Compose un Flutter. Tiek izpētīta tās arhitektūra, darbības principi un atšķirības renderēšanas procesā. Darba laikā tika izstrādātas divas līdzīgas lietotnes, izmantojot abus rīkus, tehnoloģiju pielāgojamības un izstrādes procesa efektivitātes novērtēšanai.

Mobile application development is constantly evolving to meet all user needs. The interface is crucial, as it connects the user and the system. With the advancement of technology, interface development has become a complex and creative process that requires knowledge. The aim of the Bachelor's thesis " Rendering of user interface of mobile application by using Android Jetpack Compose and Flutter" is to explore the development of mobile app interface rendering. The study examines the evolution of technology and compares two of the latest technologies in Android development - Android Jetpack Compose and Flutter. The focus is on their architecture, operating principles and differences in the rendering process. Two similar applications were developed in this work for assessing the adaptability of technology and the efficiency of development.
Rendering of user interface of mobile application by using Android Jetpack Compose and Flutter
Keywords: Datorzinātne; mobīlā lietotne; Jetpack Compose; Flutter; Android; renderēšana