Mežizstrādes uzņēmumu konkurentspēja Latgalē - Pizičs, Leonīds (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbs “MEŽIZSTRĀDES UZŅĒMUMU KONKURENTSPĒJA LATGALĒ” izvirzītais mērķis ir izprast un izpētīt latgales uzņēmumu konkuretnspēju, starp populārākajiem mežistrādes pakalpojumu sniedzējiem. Mērķa sasniegšanai autors izmanto sekundāros datus - zinātniskos literatūras rakstus, dokumentu, grāmatu analīzi, primāros datus - intervijas ar pakalpojumu sniedzējiem un pakalpojumu saņēmējiem, kā arī personīgie novērojumi. Salīdzinot zinātniskos un teorētiskos materiālus par mežsaimniecības pakalpojumu sniegšanu, pētījuma laikā tika izteikti secinājumi par latgales konkuretnspēju mežistrādē un tika izteikti priekšlikumi, konkurentspējas līmeņa paaugstināšana un darba kvalitātes uzlabošanā. Darba apjoms ir 77 lappuses, tajā iekļauti 25 attēli. Darbā izmantoti 32 literatūras un informācijas avoti.

The aim of the bachelor's thesis "Competitiveness of forestry companies in Latgale" is to understand the possible competitiveness of Latgale companies among the most popular forestry service providers. The author uses secondary data - articles in scientific literature, analysis of documents, books, primary data - interviews with service providers and service recipients, as well as personal observations. Comparing scientific and theoretical materials on the provision of forestry services, during the study, conclusions were made about the competitiveness of Latgale in forestry and only proposals were made to increase the level of competitiveness and improve the quality of work. The volume of the work is 77 pages, it includes 25 images. 32 literature and information sources are used in the work.
Competitiveness of forestry companies in Latgale
Keywords: Ekonomika; Mežsaimniecība; Konkurentspēja; Atpazīstamība; Izstrāde; Pakalpojumu klāsts