Pirkstiņrotaļas 2-3 gadus veciem bērniem vārdu krājuma bagātināšanā - Pluškevica, Karina (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darba nosaukums: Pirkstiņrotaļas 2-3 gadus veciem bērniem vārdu krājuma bagātināšanā. Darba autore: Karina Pluškevica Darba vadītāja: Mg. Pead. Jana Buboviča Pētijuma mērķis: Teorētiski analizēt un pētīt 2-3 gadus vecu bērnu vārdu krājuma bagātināšanos pirkstiņu rotaļās, izstrādāt pirkstiņu rotaļu kopu pirmsskolas pedagogiem bērnu vārdu krājuma bagātināšanai. Teorētiskajā daļā: ir analizēti zinātniskās literatūras avoti, veikta izpēte un analīze. Empīriskā daļa: aprakstīts pedagoģiskais pētijums. Ir izstrādāti bērnu vērtēšanas kritēriji. Darbā ir apspoguļotas sarunas ar bērniem par pirkstiņrotaļām. Iegūtie novērojumi ir atspoguļoti tabulās un diagrammās. Tiek sniegta atbilde uz pētniecisko jautājumu par pirkstiņrotaļu ietekmi uz 2-3 gadus vecu bērnu vārdu krājuma bagātināšanu. Kvalifikācijas darba apjoms: Kvalifikācijas darba apjoms 41.lpp, darbā izmantoti 32 literatūras avoti, 3 tabulas, 2 attēli, 1 pielikums. Atslēgas vārdi: 2-3 gadus veci bērni, vārdu krājums, valodas attīstība, pirkstiņrotaļas

Title of the work: Finger games for 2-3 year old children to enrich vocabulary. Author of the work: Karina Pluškevica Head of the work: Mg. Pead. Jana Bubovica Aim of the work: To theoretically analyze and study the enirchment of the vocabulary of 2-3 year-old children in finger games, to develop a set of finger games for preschool teachers to enrich children’s vocabulary. The qvalification work consists of two parts: theoretical and empirical. In the theoretical part: research and analysis of scientific literature is anayzed. Empirical part: described pedagogical research. Evaluation criteria for children have been developed. Conversations with children about finger toys are reflected in the work. The obtained observations are reflected in tables and diagrams. An answer to the research question about the effect of finger games on the enrichment of the vocabulary of 2-3-year-old children is provided. The scope of the qualification work: is 41 pages, 32 literary, 3 tables, 2 pictures, 1 appendixes. Key words: Vocabulary language development of 2-3 year-old children finger games.
Finger games for 2-3 year old children to enrich vocabulary
Keywords: Izglītības zinātnes; 2-3 gadus veci bērni; vārdu krājums; valodas attīstība; pirkstiņrotaļas