3 - 4 gadīgu bērnu intereses rosināšana par fiziskajām aktivitātēm dienas ritā - Kalugina, Inga (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darba tēma ir “3 - 4 gadīgu bērnu intereses rosināšana par fiziskajām aktivitātēm dienas ritā”. Kvalifikācijas darbu izstrādāja Inga Kalugina. Darbs balstās uz interešu izpēti, interešu daudzveidību, intereses rosināšanas paņēmieniem 3-4 gadīgiem bērniem un fizisko aktivitāšu veidiem pirmsskolā. Darbā ir veikta teorijas izpēte par kustību un fizisko aktivitāšu samazināšanos sabiedrībā, par interesēm šim vecumposmam, par speciālistu ieteikumiem intereses rosināšanai, par kustību spējām atbilstošajam vecumposmam un fizisko pamatkustību apguvi. Darbā ir pētītas 3-4 gadīgu bērnu intereses pirmsskolā visas dienas rita laikā, kuras ir apkopotas tabulā, kā arī izzinātas viņu personīgās intereses, kurām ir veikti apraksti. Izdarot secinājumus, balstoties uz teoriju un izpētes rezultātiem, autore ir veikusi pedagoģiskā izmēģinājumu darbības. Pēc kurām vērtējumu un secinājumu rezultātā veido ieteikuma sarakstu pedagogiem, kur izmantojot dažādus interešu daudzveidību paņēmienus rosinātu bērnos vēlmi iesaistīties fiziskajās aktivitātēs. Kvalifikācijas darba apjoms ir 42 lpp, darbā iekļautas 4 tabulas un 4 attēli. Darba izstrādē izmantoti 34 literatūras avoti.

The topic of this qualification work is“ Encouraging Interest in Physical Activities During the Daily Routine for 3-4 – Year – Old Children”. This qualification work was developed by Inga Kalugina. The work is based on the study of interests, the diversity of interests, methods for encouraging interests of 3-4 year old children, and types of physical activities in preschool. The work includes theoretical research on the decrease in physical activity in society, the interests specific to this age group, specialists recommendations for stimulating interest, the movement abilities corresponding to this age group, and the acquisition of basic physical movements. The work explores the intersts of 3-4 year old children in preschool throughout the daily routine, summarised in a table, as well as their personal interests, which are described in detail. By drawing conculsions based on theory and research results, the author has carried out pedagogical experimental activities. After the evaluatons and conclusions of these activities, a list of recommendations for educators was developed, focusing on using diverse methods to encourage children’s willingness to engage in physical activities. The qualification work comprises 42 pages, the work includes 4 tables and 4 images. 34 literature sources were used in the development of the work.
Encouraging Interest in Physical Activities During the Daily Routine for 3-4 - Year- Old Children
Keywords: Izglītības zinātnes; fiziskās aktivitātes; pirmsskola; pirmsskolēni; interese; pirmsskolas dienas rits