Aktivētu ogli un hidroksilapatītu saturošu keramisku granulu reģenerēšana pēc smago metālu adsorbcijas - Šabaļina, Aļisa (Latvijas Universitāte, 2021)
Aktivētu ogli un hidroksilapatītu saturošu keramisku granulu reģenerēšana pēc smago metālu adsorbcijas. Šabaļina A., zinātniskie vadītāji Dr.chem. Vita Rudoviča, Dr.sc.ing. Inga Jurgelāne. Bakalaura darbs, 35 lappuse, 17 attēli, 4 tabulas, 29 literatūras avoti, 5 pielikumi. Latviešu valodā. AKTIVĒTĀ OGLE, HIDROKSILAPATĪTS, GRANULAS, REĢENERĀCIJA, SVINA JONU DESORBCIJA. Bakalaura darbā veikta laboratorijā aktivētās ogles granulas ar hidroksilapatīta pārklājumu reģenerēšana pēc svina jonu adsorbcijas. Pētīta un izvērtēta dažādu šķīdumu pH vides ietekme uz desorbcijas procesiem. Apkopota informācija par aktivēto ogli, hidroksilapatītu, adsorbcijas un desorbcijas procesiem, aktivētās ogles un hidroksilapatīta saturošajām granulām un to reģenerēšanu un izmantošanu.

Regeneration of activated carbon and hydroxyapatite containing pellets after adsorption of heavy metals. Šabaļina A., supervisor Dr.chem. Vita Rudoviča, Dr.sc.ing. Inga Jurgelāne 35 pages, 17 figures, 4 tables, 29 literature references, 5 appendices. In Latvian. ACTIVATED CARBON, HYDROXYAPATITE, PELLETS, REGENERATION, DESORBTION OF HEAVY METALS. The laboratory - recovery of activated carbon granules with hydroxyapatite coatings following adsorption of heavy metals. Information about the active carbon, hydroxyapatite. Adsorption and desorption processes. Activated carbon granules containing hydroxyapatite and their recovery and use.
Regeneration of activated carbon and hydroxyapatite containing pellets after adsorption of heavy metals
Keywords: Ķīmija; AKTIVĒTĀ OGLE; HIDROKSILAPATĪTS; GRANULAS; REĢENERĀCIJA; SVINA JONU DESORBCIJA