Latvija drošības problēmas risinājuma meklējumos 1938. - 1940. gads - Liepiņa, Eva (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba „Latvija drošības problēmas risinājuma meklējumos 1938. – 1940. gads” apskatīti Latvijas ārpolitikas virzieni iespējamo drošības garantiju meklējumos laikā pirms Otrā pasaules kara. Darba galvenajās nodaļās apskatīti jautājumi par Baltijas Antanti, Latvijas neitralitātes politiku un Latvijas iespējamo garantiju jautājumu trijpušu sarunās 1939. gada pavasarī un vasarā, kā arī jautājums par Padomju Savienības uzspiesto „bāzu līgumu”. Noslēgumā apkopoti izdarītie secinājumi. Darba apjoms ir 54 lpp. Tā veidošanā izmantoti 15 vēstures avoti, to skaitā 12 Latvijas Valsts Vēstures arhīva lietas. Izmantoti 20 raksti Latvijas Republikas laikrakstos no 1938. – 1940. gadam, 1 interneta resurss un 13 zinātniskās literatūras vienības.

Bachelor thesis „Latvia in search of safet problem solutions during 1938 – 1940” takes a look at Latvian foreign policy directions when searching for possible security guarantees before the Second world war The main chapters of the paper deal with issues of the Baltic Entente, Latvia’s policy of neutrality and potential warranty issues of three – sided talks in the spring and summer of 1939, as well as Soviet Union forced „base agreement” The closing summarizes the conclusions. The amount of paper is 54 p. 15 historical sources are used in it’s making, including 12 cases of Latvian State Historical Archive. 20 articles from Latvian Republic newspapers are used, 1 online resource and 13 scientific literature items.
Latvia in search of security solutions during 1938. - 1940.
Keywords: Vēsture