Praktiskās situācijās balstītu problēmsituāciju risināšana 5.klases matemātikas stundās - Sonberga, Arina (Latvijas Universitāte, 2024)
Diplomdarbs “Praktiskās situācijās balstītu problēmsituāciju risināšana 5.klases matemātikas stundās” tiek apskatīts mūsdienu izglītības nepieciešamību integrēt reālās dzīves problēmsituācijas uzdevumus matemātikas apguvē. Diplomdarba pētījuma daļa ir praktiski izmantojama matemātikas skolotāju darbam 5.klasē. Darbs sastāv no 3 nodaļām, 42 lpp, 23 attēliem un 21 pielikumiem.

The diploma thesis "Solving problem situations based on practical situations in 5th grade mathematics lessons" examines the need of modern education to integrate real-life problem situation tasks into the learning of mathematics. The research part of the diploma thesis is practically applicable to the work of mathematics teachers in the 5th grade. The work consists of three chapters, 42 pages, 23 images and 21 appendices. Keywords: mathematics, 5th grade, tasks based on practical situations, solving problem situations.
Solving problem situations based on practical situations in 5th grade mathematics lessons
Keywords: Izglītības zinātnes; matemātika; 5.klase; praktiskās situācijās balstīti uzdevumi; problēmsituāciju risināšana