Benčmarkinga pielietojums būvniecības uzņēmuma darbības pilnveidošanai - Sirsniņa, Santa (Latvijas Universitāte, 2018)
Būvniecības nozare ir viens no tautsaimniecības attīstības spoguļiem, jo šis sektors pirmais reaģē uz izmaiņām tautsaimniecībā. Būvniecības nozarē pastāv liela konkurence, kā rezultātā uzņēmumiem ir jāspēj nodrošināt produkta unikalitāti un konkurētspējīgu cenu, tai pat laikā nodrošinot uzņēmuma attīstību. Darba mērķis ir izanalizēt benčmarkinga pielietojumu būvniecības uzņēmuma saimnieciskās darbības uzlabošanā, balstoties uz Skandināvijas un Latvijas tautsaimniecības attīstības un konkurējošu uzņēmumu salīdzināšanas pamata. Pētījuma rezultātā, izstrādāti priekšlikumi būvniecības uzņēmuma saimnieciskās darbības uzlabošanai.

The construction industry is a reflection of what is occurring in the economy, as the industry is first to respond to changes in national economy. In the construction industry have fierce competition between companies, which means that companies need to be able to ensure the product’s uniqueness and competitive price at the same time ensuring the company’s development. The aim of the work is to analyze the benchmarking application and thereby improve the economic activity of the construction company, based on the comparison of Scandinavian and Latvian economic development and competing companies. As a result of this research, the aim is to developed proposals for improving economic activity of construction company.
Application of benchmarking method in the construction companies to improve the overall performance
Keywords: Ekonomika; Skandināvijas un Latvijas tautsaimniecības attīstība.; būvniecības nozare; salīdzinošās analīzes pieeja; finanšu koeficienti