Tīmekļa lietotne "Galerija" - Zelmanis, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2016)
Tīmekļa lietotnes "Galerija" mērķis ir apvienot gan profesionālo mākslinieku gan iesācēju darbus vienotajā datubāzē ar mērķi parādīt savus mākslas darbus cilvēkiem kā arī pārdot savas gleznas. Šī lietotne palīdzēs jaunajiem māksliniekiem kļūt pamanītiem kā arī ļaus viņiem piesaistīt jaunus pasūtītājus. Savukārt, cilvēkiem , kam patīk māksla, šī būs piemērota vieta kur apskatīt visdažādākos mākslas darbus. Sistēmas tehniskais apraksts satur programmatūras prasību specifikāciju, funkcijas, projektējuma aprakstu, datu bāzu projektējumu un sistēmas saskarnes. Projektā ir iekļauta arī testēšanas dokumentācija un pirmkoda fragmenti, kā arī darbietilpības novērtējums.

The purpose of the project “Web Galery” is to collect all the professionals and also beginner painter work into unified database. The goal is to show art to the large group of people. This web application will help novice painters to become noticed and attract potential buyers. But for those who really enjoy art this will be a good place to see different artworks and to purchase favorite ones. The system`s technical overview includes the description of requirements, functions, project overview, database design, interfaces. Also there was included testing documentation, source code fragments and assessment of effieciency.
Web application "Gallery"
Keywords: Datorzinātne; JSP; tīmekļa vietne; galerija; Servlets