Sociālpedagoģiskā darbība adaptācijas sekmēšanā Varakļānu vidusskolas 1. un 5. klasē - Zeps, Raitis (Latvijas Universitāte, 2010)
Par Raita Zepa diplomdarbu „Sociālpedagoģiskā darbība adaptācijas sekmēšanā Varakļānu vidusskolas 1. un 5. klasē”.Diplomdarba izvirzītais mērķis ir izzināt iespējamās adaptācijas problēmas un to sekmēšanas iespējas. Teorētiskajā daļā apskatīts adaptācijas process, adaptācijas izraisītās problēmas bērna socializācijas procesos, kā arī sociālpedagoģiskā darbība adaptācijas problēmu mazināšanā. Praktiskajā daļā konstatētas, analizētas adaptācijas problēmas Varakļānu vidusskolas 1. un 5.klasē. Izstrādāta sociālpedagoģiskās darbības programma adaptācijas sekmēšanā Varakļānu vidusskolas 1. un 5.klasē. Atslēgvārdi: adaptācija, adaptācijas problēmas, adaptācijas sekmēšanas iespējas, sociālpedagoģiskā darbība.

Of Raitis Zeps diploma paper „ Social pedagogical activity of possibilities to promote adaptation in Varakļānu secondary school 1st and 5th grade”. The aim of the graduation work is to find out possible problems of adaptation and the ways how to promote the adaptation. In the theoretical part the author examines a process of adaptation, problems which are caused by failures in the adaptation in children’s socialization process and social-pedagogical actions to derogate problems in adaptation. In the practical part the author recognizes and analyses problems of adaptation in secondary school in Varakļāni at 1st and 5th grade. There is also developed the program of social-pedagogical activities to promote the adaptation in 1st and 5th grade. Key words: adaptation, problems of adaptation, possibilities to promote adaptation, social pedagogical activity.
Social pedagogical activity of possibilities to promote adaptation in Varakļānu secondary school 1st and 5th grade
Keywords: Pedagoģija