Daugavas labā krasta transporta maģistrāles ietekme uz iedzīvotāju izvietojumu - Gulbinska, Zane (Latvijas Universitāte, 2019)
Transporta infrastruktūras pieejamība un pakalpojumu sistēma telpā sniedz mobilitātes iespējas iedzīvotājiem, ietekmējot dzīves vides kvalitāti un telpas pievilcību. Transports kā ietekmes faktors aizvien vairāk tiek aktualizēts, cilvēku mobilitātei palielinoties. Bakalaura darba „Daugavas labā krasta transporta maģistrāles ietekme uz iedzīvotāju izvietojumu” mērķis bija novērtēt iedzīvotāju izvietojumu un teritoriālas iedzīvotāju skaita izmaiņas saistībā ar Daugavas transporta maģistrāles pakalpojumu pieejamību. Rezultāti norāda, ka no trīs savstarpēji atšķirīgiem maģistrāles transporta pieejamības posmiem, statistiski lielākā ietekme uz apdzīvojuma izvietojumu un iedzīvotāju blīvumu ir maģistrāles posmam, kurā iekļaujas autoceļš un dzelzceļš. Atslēgas vārdi: sabiedriskais transports, iedzīvotāju skaits, transporta maģistrāle, pieejamība, apdzīvojums, migrācija.

The accessibility of transport infrastructure and client service in the area gives the population means and options of mobility, influencing life and the surrounding environments quality and makes it more attractive. Transportation as an influencing factor is becoming more and more important, as the need for mobility of people increases. The goal of bachelors thesis "Impact of the Daugava`s right bank transportation corridor on the settlement system" was to evaluate the population size changes and homeowner migration that link to the accessibility of Daugava transportation corridors services. The results show that out of three mutually distinct corridor transportation sections, statistically the biggest influence on the gross number of the population and built environment was made by the section of the corridor that had a highway and a railroad. Keywords: public transportation, population, transport corridor, accessibility, settlement, migration.
Impact of the Daugava's right bank transportation corridor on the settlement system
Keywords: Ģeogrāfija; sabiedriskais transports; iedzīvotāju skaits; transporta maģistrāle; pieejamība; apdzīvojums