Darba līguma galvenie priekšnoeteikumi - Ņikiforova, Marija (Latvijas Universitāte, 2014)
Pašlaik katru dienu noslēdz, pilda vai izbeidz neskaitāmus darba līgumus. Darba līguma nozīme tiesisko attiecību realizēšanā ir ļoti liela. Darba līgums ir svarīgs civiltiesiskajās attiecībās, gan uzsākot, gan arī pārtraucot darba tiesiskās attiecības. Darba pieredze vienmēr ir bijusi raksturīga cilvēku sabiedrībai, tomēr kā neatkarīga nozare tā tika izveidota salīdzinoši nesen. Darba autore izskata būtiskos aspektus, kā darba līgums tiek piemērots un noslēgts, kā tas darbojas praksē, kā arī izskata darba mērķi – darba līguma noslēgšanas pētīšana, un mēģina pārliecināt personas, lai slēgtu darba līgumus, savukārt, tas palīdzēs nodibināt labvēlīgas darba tiesiskās attiecības un novērst nodokļu slēpšanu. Darba pirmā sadaļa iepazīstina ar darba līguma būtību un tā struktūru. Otrajā sadaļā darba autore izklāsta par galvenajiem darba līguma priekšnoteikumiem un trešā sadaļa ir par darba līguma mijiedarbību ar citiem līgumiem, kā arī to salīdzināšana ar ārvalstu likumdošanu.

At the time being, countless employment contracts are concluded, executed or terminated. The employment contract has a very significant role in the implementation of legal relations. The employment contract is important in the civil legal relations when the labour relations are both commenced and terminated. Work experience has always been characteristic for the human society, however, it has been established as an independent branch relatively recently. The author of the work looks upon important aspects, how the employment contract is implemented and terminated, how it works in practice, and looks through the aim of the work – the research of the conclusion of the employment contract, and tries to persuade people to conclude employment contracts, which will help to establish favourable labour relations and prevent the concealment of taxes. The first part of the work introduces the idea of the employment contract and its structure. The second part of the work deals with the key prer
Contract of employment main precondition
Keywords: Juridiskā zinātne