Darba vides riski nodarbinātiem būvniecībā un preventīvie pasākumi. - Ardžiro, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2016)
“Darba vides riski nodarbinātajiem būvniecībā un preventīvie pasākumi”. Darba autore : Jūlija Ardžiro. Darba zinātniskais vadītājs: Dr. Henrijs Kaļķis. Darbs izklāts uz 80 lapām, ietver 26 attēlus, 4 pielikumus, 12 informatīvos avotus. Pētījums sastāv no trijām daļām. Pirmā daļa ietver literatūras analīzi par būvniecībā sastopamajiem darba vides riskiem, to iespējamiem cēloņiem un to sekām. Otrā daļā tiek apskatītas risku novērtēšanas metodes, kas tiek izmantotas darbā. Trešā darba daļā tiek atspoguļoti darba vides risku novērtēšanas rezultāti. Pētījumā ir analizētas 2 būvniecības darba vietas- darbs augstumā un ceļa izbūves darbi. Pēc pētījuma rezultātiem tiek izstrādāts preventīvo pasākumu plāns un praktiskās rekomendācijas.

„Work environmental risks for construction workers and preventive measures.” Author: Jūlija Ardžiro. Supervisor: Dr. Henrijs Kaļķis. Master paper consist of 80 pages, 26 pictures, 4 annexes, 12 literature sources. The research consists of three parts. The first part includes the literary analysis of the construction works to the risks encountered, their possible causes and their consequences. The second part discussed the risk assessment techniques that are used in the work. The third part of the work shows in the working environment risk assessment results. The research analysed 2site construction work – first one construction works at heights and the second one- the road construction works. Following the results of the research being drawn up plan of preventive measures and practical recommendations.
Work environmental risks for construction workers and preventive measures
Keywords: Darba vides aizsardzība un ekspertīze; BŪVNIECĪBA, CEĻU BŪVNIECĪBA; DARBI AUGSTUMĀ; CEĻU BŪVNIECĪBA; DARBA VIDES RISKI