Līderības stils un vadītāju - padoto attiecību mijiedarbības kvalitātes saistība organizācijā AS "Rīgas siltums". - Darša, Zane (Latvijas Universitāte, 2018)
Mūsdienu organizācijās ir sastopami vadītāji, kuri vadās pēc noteikumiem un veic konkrētus pienākumus, tomēr, vai šīs personas ir arī līderi, kas ar savu vadīšanas stilu varētu cilvēkos radīt interesi par darbu un profesiju.Darba procesā ļoti svarīga ir arī komunikācija un sadarbība. Darbību kopums - komunikācija, savstarpējās attiecības, vadītāja vadības stils - ietekmē ne tikai nodaļas rezultātus, bet visas organizācijas sasniegumus. Līdz ar to ir ļoti svarīgi, lai organizācijā strādātu tādi vadītāji/ līderi, kuri rada atgriezenisko saiti- veicina cilvēku līdzdalību darba procesos un izmanto savas spējas radoši izpausties. Darba mērķis ir noskaidrot, vai pastāv saistība starp vadītāja stilu un vadītāja – padoto attiecību kvalitāti uzņēmumā AS „Rīgas siltums”, ņemot vērā iegūtos rezultātus, izstrādāt uzņēmuma vadībai un vadītājiem rekomendācijas savstarpējo attiecību un komunikācijas pilnveidošanai. Pēc veiktās datu analīzes tiek secināts, ka uzņēmuma AS „Rīgas siltums” vadītāju atrašanās vieta menedžmenta režģī norāda uz virzību sasniegt kolektīvās vadības stilu. Starp vadītāju un padotajiem novērojamas augstas kvalitātes attiecības.Vadītāju vadīšanas stila izmaiņas ietekmē attiecības ar padotajiem uzņēmumā AS „Rīgas siltums”.

It is easy to find managers in nowaday organizations, who follow the rules and carry out certain responsibilities, however, are these people also leaders, who with their management style could create an interest in work and profession to subordinates. Communication and the ability to work with subordinates also is very important. A set of activities – communication, mutual relationships and management style affects not only department results but achievements of the entire organization. Therefore it is very important that for the organization works managers/ leaders who create feadbacks, encourage people to participate in work processes and use their abilities to work creative. The aim of the work is to find out if there is a connection between managament style and the quality of the leader – member relationships in organization AS‘’Rīgas siltums’’ to develop recommendations for the company and managers to improve relationships and communication. After the data analysis the author concluded that location of AS „Rīgas siltums” managers in the managerial grid indicates the progress to achieve a collective management type. There is ahigh quality relationships between the manager and subordinates. Changes in management style affect mutual interaction between the manager and subordinates in organization AS „Rīgas siltums”.
Leadership style and Leader-Member Exchange in organization AS "Rīgas siltums".
Keywords: Vadībzinātne; Vadītājs; Līderis; Līderības stils; Līdera-padotā attiecības; menedžmenta režģis