Noziedznieku meklēšanas prakse Latvijā - Tvauri, Ramazs (Latvijas Universitāte, 2015)
Diplomdarba tēma ir: „Noziedznieku meklēšanas prakse Latvijā”. Diplomdarba mērķis ir pamatojoties uz akadēmisko literatūru, LR normatīvajiem aktiem un statistikas datiem, izanalizēt apsūdzēto un notiesāto personu meklēšanas iespējas Latvijā, kā arī Starptautiskas meklēšanas sadarbības iespējas. Darba pirmajā daļā noziedznieku meklēšana tiek aplūkota no vēsturiskā viedokļa, ir sniegts ieskats kriminālmeklēšanas vēsturē, kā arī Latvijas Krimināllikuma vēsturē. Lai iegūtu ieskatu par vispārējo kriminālo situāciju un policijas darbību valstī, tika analizēti statistikas dati par reģistrēto noziedzīgo nodarījumu skaitu, kā arī notiesāto personu skaitu meklēšanas esošo personu skaitu un meklēšanas rezultātiem pēdējo piecu gadu laikā. Darba otrajā daļā tika definēts meklēšanas jēdziens, aprakstīts meklēšanas saturs, meklēšanas versijas, analizēti LR normatīvie akti, kriminālpolicijas iekšējie normatīvie akti un literatūra par meklēšanas uzsākšanas un izbeigšanas kārtību, tika sniegti piemēri no Autora prakses. Trešajā daļā ir sniegts ieskats par meklēšanas taktiku, tika aplūkots operatīvas darbības likums. Darba ceturtajā daļā tika noskaidrotas starptautiskas sadarbības iespējas noziedznieku meklēšanā. Diplomdarbs kopā sastāv no 60 teksta lappusēm, 2 attēliem, 8 tabulām. Diplomdarbā tika izmantoti 22 speciālās un periodiskās literatūras avots, no kuriem 6 ir interneta resursi. Atslēgvārdi: kriminālā meklēšana, kriminālprocesa likums, meklēšanas taktika, apsūdzēto un notiesāto vajāšana, starptautiskā sadarbība noziedznieku meklēšanā.

Diploma thesis theme is: “Practice of Criminal Prosecution in Latvia". The aim of the thesis is to study the academic literature, the current legislation and statistics in order to analyze the possibilities of the criminals’ prosecution in Latvia as well as the possibilities of international cooperation in this field. The first part of the thesis comprises the information on criminals’ prosecution from a historical point of view. It gives an insight into the history of the criminal investigation, as well as the history of Latvian Criminal Law. In order to get an overview of the general criminal situation in the country statistical data on the number of recorded crimes, as well as the number of persons wanted by the police and the prosecution results in the last five years in Riga were analyzed. The second part suggests the definition of the term prosecution, describes the content of prosecution and the prosecution versions. It comprises the analysis of the Criminal ProcedureLaw, criminal police internal rules, and literature sources on the procedure of initiation and termination of the prosecution procedure. The author suggests examples from his work practice. The third part provides an overview of prosecution tactics, including the Law on Operational Activities. The fourth part analyses the opportunities in international cooperation in the field of criminals’ prosecution. Diploma paper consists of 60 text pages, 2 figures and 8 tables, 22 special literature references and periodicals, 2 internet and 6 scientific sources were used in the Diploma paper. Keywords: Criminal Persecution, Criminal Law, Prosecution tactics, persecution of accused and convicted, International cooperation in criminal prosecution.
Practice of Criminal Prosecution in Latvia
Keywords: Juridiskā zinātne