Rīgas autobusu fabrikas (RAF) ražoto modeļu veidi un pielietojums (1951.-1998.) - Tiščišins, Vladislavs (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbs Rīgas autobusu fabrikas (RAF) Ražoto modeļu veidi un pielietojums (1951. - 1998.). Darba mērķis ir ir izpētīt rūpnīcas ražotos modeļus, analizējot to pielietojumu, tādējādi raksturojot PSRS autobūves pamatprincipus, vismaz tik lielā mērā, cik to var secināt no RAF produkcijas izpētes. Ka arī aprakstīt RAF rūpnīcas vēsturi RAF bija pirmais, kā arī populārākais autobusu un mikroautobusu ražotājs PSRS, radot piemēru un pamatu tālākai auto izstrādei visā valstī, sniedzot salīdzinoši atšķirīgus piemērus PSRS autobūves pamatnostādņu izstrādē. RAF ražotie modeļi sniedza materiāli tehnisko nodrošinājumu valsts funkciju izpildei, valsts policejiskās, kā arī medicīnas aprūpes struktūras nodrošinot ar transporta līdzekļiem.

The Bachelor’s thesis Riga Autobus factory (RAF) manufactured types and usages (1951-1998. The aim of research is to do research The purpose of the work is is to study the models produced by the plant, analyzing their application, thereby characterizing the basic principles of the automotive industry of the USSR, at least to the extent that it can be deduced from the study of RAF production. That also describe the history of the RAF plant RAF was the first, as well as the most popular manufacturer of buses and minibuses in the USSR, creating an example and basis for further development of cars throughout the country, providing relatively different examples in the development of the USSR automotive guidelines. The models produced by the RAF provided material and technical support for the performance of state functions, providing the state policing, as well as medical care structures with means of transport.
Riga Autobus factory (RAF) manufactured types and usages (1951-1998)
Keywords: Vēsture; RAF; Mikroautobusi; Transportlīdzeklis; Transportation; manufactory