Nacionālo bruņoto spēku tēls Latvijas laikrakstos „Diena”, „Latvijas Avīze”, „Neatkarīgā Rīta Avīze”, Vesti Segodņa” un „Telegraf”(2005.g.) - Venškevics, Jānis (Latvijas Universitāte, 2006)
Konkrētā bakalaura darba pētījuma objekts ir viena noteikta gada laikā, darba nosaukumā definēto analizējamo preses izdevumu publikācijas par Latvijas Nacionālo bruņoto spēkiem . SA laukā un publicitātes jomā strādājošo ekspertu intervijas. Problēmas izpratnes optimizēšanas nolūkā veikta pētījuma realizēšanai nepieciešamās teorētiskās literatūras un tematisko avotu studēšana. Veikts mēģinājums gūtās atziņas iekļaut darba struktūrā un empīrisko datu rezultātu analīzē Darba autors veiksmīgi veicis empīriskā materiāla kontenanalīzi teorētiskajā daļā apskatīto teoriju apstiprināšanai, kā arī nonācis pie secinājuma, ka darba sākumā izvirzītā hipotēze pētījuma gaitā nav guvusi apstiprinājumu un tikai daļa no tās apstiprinājusi empīrisko datu analīzes gaitā iegūtie rezultāti. Bakalaura darbs sastāv no divām daļām. Pirmajā daļā iekļauta teorija un aprakstošā informācija. Otrajā daļā, savukārt, – pētījuma gaitā iegūtie dati un to analīzes rezultāti. Kopā darbs sastāv no 6 nodaļām un 20 apakšnodaļām. Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā uz 70 lapām. Tajā ietilpst 7 tabulas un 9 diagrammas.

The research object of this Bachelor paper are the publications about Latvian National Armed Forces in specific press media, as defined in the title of the Paper, published during one specific year, as well as interviews of experts from PR and publicity areas. Studies of theoretical literature required for the research and of topical sources have been done to optimize the understanding of the problem. There has been an attempt to implement the acquired conclusions into the structure of the paper and into the analysis of the empiric data results. The author has successfully performed the content analysis of the empiric material to approve theories from the theoretic part of the Paper, and he has also come to conclusion that the hypothesis proposed in the beginning of the Bachelor paper has not been proven true; only a part from it has been proven true by the results of empiric data analysis. The Bachelor paper consists from two parts. In the first part there is theoretical content and descriptive information. In the second part – data acquired during the research and results of its analysis. There are 6 chapters and 20 sub-chapters in the Paper. The bachelor paper has been written in Latvian on 70 pages. There are 7 tables and 9 diagrams in the Paper.
The Image of the National Armed Forces in the Latvian Newspapers Diena, Latvijas Avīze, Neatkarīgā Rīta Avīze, Vesti Segodnia and Telegraf (2006)
Keywords: Komunikācijas zinātne