Preču brīvās kustības EK valstīs nodrošināšanas pētījums - Pontaga, Inese (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot kā notiek brīvā preču kustība EK valstīs, noskaidrot būtiskākos preču kustības aspektus, izpētīt tirgus uzraudzību Latvijā, atklāt problēmas un dod priekšlikumus problēmu risināšanā. Bakalaura darbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek izpētīta teorētiskā informācija par brīvo preču kustību EK valstīs. Otrā nodaļa iepazīstina ar tirgus uzraudzības iestādēm. Trešajā nodaļā tiek izpētīta sanitārās robežinspekcijas loma. Pēdējā ceturtā nodaļa ir veltīta Latvijas tautsaimniecības attīstības pārskatam. Darbā tiek lietotas vairākas metodes. Loģiski - konstruktīvā metode, grafiskā metode, analīzes metode, kā arī zinātniskās dedukcijas metode. Bakalaura darba apjoms ir 89 lappuses un tajā ir iekļauti 19 attēli un 3 tabulas.

Bachelor's job is to clarify the operation of the free trade movement in the EC (European Community) countries, to clarify the essential aspects of the movement of goods, to explore the Latvian market surveillance, to detect problems and make proposals for solving problems. Thesis consists of four chapters. The first chapter examines the theoretical information on the free movement of goods within the EC countries. The second chapter presents the market surveillance authorities. The third chapter examines the role of sanitary border inspection. Last fourth chapter is devoted to the Latvian Economic Development Review. In thesis is used several methods. Logical - in a constructive method, graphical method, analysis method and deductive scientific method. Bachelor's volume of work is 89 pages and contains 29 figures and 25 tables.
Investigate of goods free movement assurance in EC countries
Keywords: Vadībzinātne